Çarşamba24.04.2024

Tek başına namaz kılan biri, kıraatin gizli olması gereken namazlarda sesli olarak okursa namazı sahih olur mu?

Tek başına namaz kılan biri, kıraatin gizli olması gereken namazlarda sesli olarak okursa namazı sahih olur mu?

Ziyaretçi

Cevap Tek Başına Namaz Kılan Biri Kıraatin Gizli Olması Gereken

Tek başına namaz kılan biri, kıraatin gizli olması gereken namazlarda olması gereken namazlarda sesli olarak okursa namazı sahih olur mu?

Namazın Vacipleri

Tek başına namaz kılan biri, kıraatin gizli olması gereken namazlarda sesli olarak okursa namazı sahih olur mu? Namazdan çıkarken verilen selamın hükmü.

Namazda Kıraat Ve Sesli Sessiz Okuma

Sual: Kıraati kendimiz işitecek kadar sesli okumazsak namaz sahih olur mu? Sual: Namazda sessiz okunması gereken yerde, başkaları da duyacak şekilde Tek başına kılan kimse ise, açıktan okunan bu namazlarda muhayyerdir. olsun, yalnız kılan olsun gizli okunacak yerde, açıktan okursa vacibi terk etmiş olur.

Namazın Vacibleri

Namazın vaciblerinden birini terk etmek, tahrimen mekruh olur. Yani üçüncü veya dördüncü rekatlarda hiçbir şey okumadan biraz bekleyip rüku a eğilsek namaz sahih olur mu? Kendi işitecek kadar sesli okumaya, hafî yani gizli okumak denir. Tek başına gece Evvabin, Teheccüd gibi nafile namaz kılan serbesttir, gizli.

Secde

Kıraati [Kur an okumayı] unutup sadece Sübhaneke okuduktan sonra rükûa veya Sual: İmam, öğle ve ikindide hafif okuması gerekirken sesli okursa, secde-i sehv gerekir mi? Namazın sonunda secde-i sehv yaptı, namaz sahih oldu mu?.. Çünkü tek başına kılan muhayyerdir, dilerse açıktan okunması gereken yerde .

Namaz

Kuran harflerini tecvitli okumamak namaza mani olur mu? Tek başına namaz kılan sehiv secdesini yaparken sadece sağ tarafa mı selam vermeli yoksa farkedersek ve namazı bozmadan yanlış bölümü tekrar okursak namaz geçerli olur mu?.. Namazlarda kıraatin, gündüz gizli gece sesli okunmasının hikmeti nedir?

Tek Başına Namaz Kılan Biri Kıraatin Gizli Olması Gereken

Tek başına namaz kılan biri, kıraatin gizli olması gereken namazlarda sesli olarak okursa namazı sahih olur mu? Tek başına namaz kılarken.

Kıraat

967- Kasıtlı olarak sure Fatiha dan önce okunursa, namaz batıl olur. açıklanan farz secdesi bulunan dört sureden birini kasıtlı olarak okursa, hemen secde etmelidir. 972- Namazda secde ayetini işiten kimsenin namazı sahihtir. 982- Eğer namazda sesli okunması gereken yerler, bilerek yavaş okunur veya yavaş.

Namazın Farzları

Abdestli olarak kıldığım bu namaz sahih oldu mu? Fatiha veya zamm-ı sureden biri okununca, kıraat farzı yerine gelmiş olur. Çünkü tek başına kılan muhayyerdir, dilerse açıktan okunması gereken yerde açıktan okur, Çünkü imam olsun, yalnız kılan olsun gizli okunacak yerde, açıktan okursa vacibi terk etmiş olur.

İskenderpaşa Namazla İlgili Çeşitli Konular

Erkeğin kısa kollu gömlek ile namaz kılması ise sahihtir. Namazın içindeki farzlardan olan kıraat yani Kur an okumak ise bu halleri özür olduğu için veya yüksek bir yerde değil de aşağıda ezan okursa doğru birşey değildir. Yer dar olur veya baş dönmesi gibi bir sebebden dolayı ayakta namaz kılmak. 4-Gizli duadır.

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıTek başına namaz kılarken öğle ve ikindi namazları ile gündüz kılınan sünnet namazlarda gizli okumak yani kendisi işitebilecek derecede dili ile harfleri belirterek yapmak, namazın vaciplerindendir (İbn Abidin, Reddü’l-muhtar, I, 358).

 

Namazın vaciplerden herhangi birinin bilerek terk edilmesi durumunda namazın yeniden kılınması; unutularak yapılmaması halinde ise sehiv secdesi yapılması gerekir. Dolayısıyla gizli okunması gereken yerde, açıktan okuyan kişi, namazın sonunda sehiv secdesi yapmalıdır (İbn Abidin, Reddü’l-muhtar, I, 329).14 Şubat 2015 - 08:09:03

Son Sorular:

2418 Gün 5 Saat 40 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2987 Gün 19 Saat 51 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3018 Gün 10 Saat 33 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3028 Gün 8 Saat 14 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3032 Gün 3 Saat 33 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3040 Gün 2 Saat 39 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3043 Gün 4 Saat 24 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3046 Gün 22 Saat 42 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3049 Gün 6 Saat 24 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3049 Gün 12 Saat 53 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3053 Gün 22 Saat 36 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3061 Gün 5 Saat 49 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3066 Gün 2 Saat 30 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3070 Gün 3 Saat 6 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3072 Gün 0 Saat 27 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu