Cuma19.04.2024

Patates cipsi nedir?

Patates cipsi hakkında bilgi alabilir miyim?

Hamza Gençoğlu

Patates Cipsi

Patates cipsi, çok ince doğranmış patateslerin kırılgan hale gelene kadar yağda kızartılmasıyla oluşmuş bir yiyecektir. Temelde ürün kızartılır ve tuzlanır; ancak.

Patates Cipsi

Şimdi opereysin da: Neden Sonra Değil, Leyla dan Sonra! Patates cipsini kilo almamak isteyenler dışında sevmeyen yoktur sanırım.

Patates Cipsi Nasıl Üretiliyor? — Opereyşın

Evde patates cipsi nasıl yapılır, evde patates cipsi yapmanın püf noktaları nelerdir , evde patates cipsi yapmak için gereken malzemeler nelerdir. Evde.

Evde Patates Cipsi Yapmayı Öğrenin

Evde patates cipsi nasıl yapılır sorusunu Yemek Blogu Yazarı Gülden Kurt Mikrodalga fırına alüminyum folyo konulursa neler olabilir?

Evde Patates Cipsi Nasıl Yapılır?

5 Kevserin Mutfağından Resimli Fırında Patates Cipsi tarifinin püf Biz de çocukluğumuzda neler neler istedik ama annemiz babamız bize ne.

Fırında Patates Cipsi Tarifi

Ev Yapımı Patates Cipsi nasıl yapılır anlatımı ve Ev Yapımı Patates Cipsi tarifi anlatılmaktadır. diğer cips tarifleri için Neden olmadı acaba, Sorun nedir?

Ev Yapımı Patates Cipsi Ev Yapımı Cips Tarifi Cips Yapılışı

4 BÖYLE PATATES CİPSİ NASIL YAPILIR başlıklı komik videolar videosu için Portatif tuvaleti kullanmak isteyenler bakın neyle karşılaşıyor.

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Kudret Yeliz ÇetinDünyada, patates sadece püre olarak insan tüketiminde ikincidir ve ince, tuzlu, gevrek cipsler olarak favori atıştırıcılardır. Patates cipsinin kökeni New England 'dır, ABD'de bir kişinin French-fried patatesi çeşitlendirmesi ve üretmesi ile yemek kültüründe ani bir hareket olmamıştır, fakat bu onları çabalarından yıldırmamıştır.
1853'ün yazında, George Crum, ABD'de New York şehrindeki Saratoga Springs otelinde şef olarak çalıştı. Moon Lake Lodge'un restorant menüsünde French-fried patates, Crum tarafından standart olarak hazırlandı, ince kesilmiş French stili 1700'lerde Fransa'da çok tutuldu ve şehirdeki büyükelçi olan Thomas Jefferson tarafından çok beğenildi. Bundan sonra Jefferson Amerika tariflerine getirdi ve misafiri Monticello'ya French fries servis etti, böylece cips popüler oldu ve ciddi bir şekilde akşam yemeklerinde yer aldı.
Moon Lake Lodge'da, bir akşam yemeği misafiri (bazı kaynaklar milyoner Vanderbilt der), şef Crum'un patates cipsini ince bulmamış ve sipariş etmeyi reddetmiştir. Crum kesim ve kızartmayı daha ince yapmış, fakat bunu da tasvip etmemiştir. Sinirlenen Crum, çok ince ve çatalla yenen French fries üreterek misafirini kızdırmaya karar vermiştir. Bu plan geri tepmiştir. Misafir kahverengileşmiş, kağıt inceliğindeki patatese hayran kalmış ve Saratoga Cips olarak menüde görülmeye başlayan Crum'un patates cipsi lokantanın sipasiyeli olarak akşam yemeklerinde talep edilmiştir.
Kısa bir sure içinde patatesler pakatlenmiş ve satılmıştır, ilk olarak bölgesel, sonrada New England alanında. Crum kendi restorantını açmış ve cipse önem vermiştir. Aynı zamanda, patatesleri elle soymak ve dilimlemek yorucuydu. 1920'lerde icat edilen küçük parçalara ayırabilen ve patates cipsine hazırlık yapan mekanik patates soyucularla, atıştırıcıların satışı arttırıldı.
Crum'un yaratımından on yıl içinde, patates cipsi Kuzey-Doğu ABD'de akşam yemeklerinde geniş bir yere sahip oldu.
1920'lerde, Güney'de seyyer satıcı olan Herman Lay gıdanın popüleritesine yardımcı oldu. Seyyar satıcı Lay, patates cipsini Kuzey Amerika bakkallarına arabası ile dışarı taşımıştır, bir iş kurmuş ve ince, tuzlu atıştırıcıyla eş anlamlı olarak isimlendirilmişti. Lay'in patates cipsi ulusal Amerika pazarında ilk başarılı marka oldu ve 1960'lardan beri patates cipsi bütün dünyada popüler oldu.03 Temmuz 2015 - 11:16:08

Son Sorular:

2413 Gün 3 Saat 27 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2982 Gün 17 Saat 38 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3013 Gün 8 Saat 19 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3023 Gün 6 Saat 1 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3027 Gün 1 Saat 20 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3035 Gün 0 Saat 26 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3038 Gün 2 Saat 11 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3041 Gün 20 Saat 29 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3044 Gün 4 Saat 10 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3044 Gün 10 Saat 40 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3048 Gün 20 Saat 22 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3056 Gün 3 Saat 35 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3061 Gün 0 Saat 16 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3065 Gün 0 Saat 52 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3066 Gün 22 Saat 14 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu