Perşembe18.04.2024

Lohusalık süresi ne kadardır? Bu sürede ibadetler nasıl yapılır?

Lohusalık süresi ne kadardır? Bu sürede ibadetler nasıl yapılır?

Ziyaretçi

Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Sorular

Bu sürede ibadetler nasıl yapılır? Lohusalık süresi ne kadardır? Bu sürede ibadetler nasıl yapılır? Lohusalık/nifas hali, doğum yapan veya organları belirmiş .

Lohusalık Süresi Ne Kadardır? Bu Sürede İbadetler Nasıl Yapılır

Bu durumda olan kadına lohusa denmektedir. Her kadın çeşitli nifas süreleri geçirebilir. Bu durum kadınların fiziki durumlarına ve çevre.

Nifas Lohusalık Ile Ilgili Hükümler

[COLOR=0000cd]Lohusa , Nifas Nedir? Kadının Lohusalık süresince kılınamayan farz namazlar daha sonra kaza edilmez, fakat tutulmayan oruçlar kaza edilir. Lohusalık kanı kesilince kadın boy abdesti alır ve ibadetlerini yapmaya başlar. Kocası ile.. Çünkü büyük günahın tarifi ona uymamaktadır.

Lohusalık Nifas Halinde Yapılan 40 Gün Yanlışı

Lohusalık süresinin azamisi 40 gündür. tutulmayacak, diğer ibadetler yapılmayacak ve eşin davetine icabet edilmeyecek. GusülBoyAbdesti Nasıl Alınır? Kolay Ve Anlaşılır Şekilde Tarifiİlmihal içinde Feraset Nedir?

İbadetle İlgili Kadınlara Ait Haller

Ay halinde olduğu gibi lohusalıkta da, aralıklarla kan görülebilir. Bu durumda lohusalık kanı süresi içinde görülen temizlik süreleri de, ne kadar fazla olursa olsun.

Düşük Yapmış Veya Kürtaj Olmuş Kadın Lohusa Hükmünde Midir

Düşük ve düşük yapma, gebelik ve lohusalık gibi konularda bilgi verir misiniz? Sorunun Detayı Sonra yıkanır ve temizlik adeti kadar süre namazlarını şüpheli bir şekilde kılar. Çünkü İbadetini yapar, cinsel ilişkide bulunabilir. Kırk günden .

Şafii Mezhebine Göre Hayız Nifas Lohusalık Ve İstihaze Halleri İle

Şafi mezhebinde aynı toprakla kaç defa teyemmüm yapılır? Hanefî mezhebine göre bu sürenin en azı üç gün üç gece, çoğu ise on Hanefî mezhebine göre ise nifas süresi zarfında görülen kesintiler on beş gün kadar olsa bile nifastır. Oruç, namaz gibi sıkça tekrarlanan bir ibadet olmadığından, özel.

Lohusalık

Lohusalık. Lohusalık - Nifas Nedir ? Fıkıh dilinde nifas yani lohusalık, doğumdan hemen Nifas halinde kadınlara ibadetler konusunda muafiyet tanınır. gusletmesi veya Hanefiler e göre bir namaz vakti kadar sürenin geçmesi gerekir .

Kadınlara Mahsus Haller

Adet halinin en az ve en çok süresi ne kadardır? Bu gibi durumlarda kadınlar ibadet yapmalı mıdır? nifas lohusalık halinde 40 günden sonra gelen kanlar ile hamilelik süresince gelen kanlar istihaze kanıdır. Teyemmüm nasıl yapılır?

Fıkhi Sorular Ve Cevapları

Soru: Lohusalık süresi ne kadardır? Bu sürede ibadetler nasıl yapılır? Cevap: Lohusalık/nifas hali, doğum yapan veya organları belirmiş çocuk düşüren kadının .

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıLohusalık/nifas hali, doğum yapan veya organları belirmiş çocuk düşüren kadının doğumdan sonra kanamasının devam ettiği haldir. Böyle kadına lohusa denir. Her kadın için farklı nifas süreleri olabilir. Bu, kadınların fiziki bünyelerine, kalıtım ve çevre şartlarına göre değişir. Doğumdan veya organları belirmiş ceninin düşürülmesinden sonra görülen kan, nifas kanıdır. Lohusalık halinin alt sınırı yoktur. Hanefi mezhebine göre üst sınırı kırk gündür. Kırk günden fazla görülen kan, nifas kanı değil, özür kanıdır. Lohusalık günlerindeki akıntı bir süre kesilip sonra devam ederse, akıntının kesildiği günler de lohusalık halinden sayılır (el-Ceziri, Kitabu’l-Fıkh Ale’l-Mezahibi’l-Erbaa, s. 79-80) Şafi mezhebine göre de en azının sınırı yoktur, ancak üst sınırı 60 gündür (Şirbini, Muğni’l-muhtac, Beyrut, ts. , I, 185).

 

Kadınlar nifas hallerinde, cinsel ilişkide bulunamaz (Bakara, 2/222); namaz kılmaz, oruç tutmaz (Buhari, Hayz, 1; Müslim, Hayz, 14, 15) ve Kabe’yi tavaf edemezler (Buhari, Hayz, 1/77 ). Bu konuda müçtehitler görüş birliği içindedirler.

 

Kadınlar hayız ve nifas hallerinde kılmadıkları namazları daha sonra kaza etmezler, ancak, tutamadıkları oruçları kaza ederler (Müslim. Hayz, 67-69).

 

Doğum yapan kadının kanaması kırk gün dolmadan kesilirse, kadın yıkanır ve ibadetlerini yapmaya başlar. Kırk gün geçtiği halde kan kesilmemişse, özürlü sayılır, yıkanarak ibadetlerine başlar.

 14 Şubat 2015 - 08:09:27

Son Sorular:

2412 Gün 6 Saat 57 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2981 Gün 21 Saat 8 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3012 Gün 11 Saat 50 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3022 Gün 9 Saat 31 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3026 Gün 4 Saat 50 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3034 Gün 3 Saat 56 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3037 Gün 5 Saat 42 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3041 Gün 0 Saat 0 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3043 Gün 7 Saat 41 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3043 Gün 14 Saat 11 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3047 Gün 23 Saat 53 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3055 Gün 7 Saat 6 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3060 Gün 3 Saat 47 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3064 Gün 4 Saat 23 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3066 Gün 1 Saat 44 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu