Perşembe28.03.2024

Kusurlu olduğu anlaşılan kurbanlık geçerli olur mu?

Kesimden önce kusuru tespit edilemeyen bir hayvanın, kurban edildikten sonra hasta olduğunun anlaşılması ve etinin yenilmeyeceğine dair uzmanlarca karar verilmesi halinde, kurban dinen geçerli midir?

Ziyaretçi

Kurbanlık Hayvanla İlgili Kusurlar

Kesimden önce kusuru tespit edilemeyen bir hayvanın, kurban edildikten sonra hasta olduğunun anlaşılması ve etinin yenilmeyeceğine dair uzmanlarca karar verilmesi halinde, kurban dinen geçerli midir? Sun i tohumlama yoluyla üretilen Kulağı kesik veya delinmiş hayvanlar kurban olur mu? Gebe hayvanın kurban.

Kurban

12 Kişi beslediği ve kurban olarak kesmeyi kararlaştırdığı bir hayvanın 13 Kurban kesmek yerine sadaka vermekle bu ibadet yerine getirilmiş olur mu?. 48 Kesimden önce kusuru tespit edilemeyen bir hayvanın, kurban edildikten sonra hasta olduğunun dair uzmanlarca karar verilmesi halinde, kurban dinen geçerli.

Hangi Hayvanlardan Kurban Olur

Sual: Yabani hayvanlardan veya melez olanlardan kurbanlık olur mu? CEVAP Sual: Bir hayvandaki hangi kusurlar kurban olmaya mani olur? CEVAP Bir gözü.

Soru Ve Cevaplarla Kurban

Böyle kusuru olan hayvanları kurban etmek caiz değildir. Cevap: Geçerli olur. Kurbanın Bedelini Yoksullara Vermekle Kurban Kesilmiş Olur mu? Bu tariften şu anlaşılıyor: Müslüman olmayan, seferde bulunan müslümana ve fakir olana.

Kurban İbadetiyle İlgili Bilgi Ve Hükümler

Dini bayramlarımızdan olan kurban Bayramı, Asr-ı Saadetten günümüze kadar kurban. Kurbanlık hayvanlarda, kurban edilmesine engel teşkil eden kusurlar keçi; iki yaşını doldurmayan sığırın kurban olarak kesilmesi geçerli değildir.. Kurban kesmek yerine sadaka vermekle bu ibadet yerine getirilmiş olur mu?.

Kurban Kesmekle İlgili Sık Sorulan Sorular Ve Cevapları Nelerdir

Bir önceki soruya verdiğimiz cevaptan da anlaşılacağı üzere, Hanefilere göre Kurban kesmek yerine sadaka vermekle bu ibadet yerine getirilmiş olur mu? Kesim esnasında meydana gelen kusurlar, kesim işlemine dahil bir ameliyye olup,.

Hangi Hayvanlardan Kurban Olur

. kurban olur? Kurban olmaya mani olan kusurlar nelerdir? Davar denince koyun, keçi; sığır denince inek, boğa, manda, dana, düve, tosun anlaşılır. Sual: Buzağı iken boynuzunun özü çıkarılıp boynuzsuz büyüyen inek, kurban olur mu?

Kurban

7-8 Bir Koyun Birden Fazla Kişi İçin Kurban Edilebilir Mi?. olduğuna göre; kurban bayramının ilk günü kesmenin daha iyi olduğu anlaşılır. Kurban bayramın üçüncü günü, güneş batmadan önce, zengin olan mükellef müslümana kurban vacib olur. Fakir bir kimse ise böyle kusurlu olan hayvanı kurban edebilir, yerine.

Kurbanla Alakalı Sorularınızın Cevapları

Kurban kesmekle mükellef olan kimsenin bu ibadeti geçerli olarak yerine getirmiş gerekir mi, yoksa sadece aile reisinin kurban kesmesi yeterli olur mu? Kurbanlık hayvanın kurban edilmesine engel olan kusurlar nelerdir? Arefe olduğu anlaşılırsa, kılınan namaz ve kesilen kurbanın durumu ne olur?

Fıkhi Açıdan Kurban

anlaşılır. Kurban kesmek; zekat, bayram namazları ve fitreyle birlikte hicretin ikinci Böylece sünnet yerine getirilmiş ve sorumluluk da düşmüş olur. vermek suretiyle vekalet yoluyla kurban kestirmek mümkün ve geçerlidir.. Doğuştan boynuzsuz hayvanlar az kusurlu sayılır, kurban olarak kesilebilir.

Cevap Gönder:

Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Bir hayvanın kurban edilebilmesi için, hayvanda bazı kusurların bulunmaması gerekir. Satın alınırken kurbana engel bir kusuru olan hayvan kurban olarak kesilemez. Hayvan kusursuz olarak satın alınıp da, alıcının elinde iken kurban olmaya engel bir kusurun ortaya çıkması halinde, kişi zenginse ayıbı olmayan başka bir hayvan alıp keser. Yoksulsa yeni bir hayvan alıp kesmesine gerek yoktur (Merğinani, el-Hidaye, IV, 74-75; Kasani, Bedaiu’s-Sanai, Beyrut 1982, V, 68; Mehmet Zihni, Nimet-i İslam, 602).

Kurbanlık hayvanın hasta olduğu, kesildikten sonra ortaya çıkmış ve sağlık sebebiyle etinin imha edilmesi gerekmiş ise, bu durumda iki ihtimal söz konusudur:

a) Satıcıya rücu edilip kurban bedelinin geri alınmış olması. Bu durumda, kurban kesme günleri henüz çıkmamış ise, yeni bir kurban alıp kesmek gerekir. Kurban bedeli, kurban kesme günlerinden sonra iade edilmiş ise, bu para fakirlere verilir.

b) Kurban bedeli satıcıdan geri alınamamışsa kişinin yeniden bir kurban kesmesi gerekmez. Ancak imkanları yerinde ise ve henüz kurban kesim günleri geçmemiş ise, ikinci bir kurban kesmesi ihtiyata daha uygundur.

bu yoruma cevap yazıyorsunuz...

Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıBir hayvanın kurban edilebilmesi için, hayvanda bazı kusurların bulunmaması gerekir. Satın alınırken kurbana engel bir kusuru olan hayvan kurban olarak kesilemez. Hayvan kusursuz olarak satın alınıp da, alıcının elinde iken kurban olmaya engel bir kusurun ortaya çıkması halinde, kişi zenginse ayıbı olmayan başka bir hayvan alıp keser. Yoksulsa yeni bir hayvan alıp kesmesine gerek yoktur (Merğinani, el-Hidaye, IV, 74-75; Kasani, Bedaiu’s-Sanai, Beyrut 1982, V, 68; Mehmet Zihni, Nimet-i İslam, 602).

Kurbanlık hayvanın hasta olduğu, kesildikten sonra ortaya çıkmış ve sağlık sebebiyle etinin imha edilmesi gerekmiş ise, bu durumda iki ihtimal söz konusudur:

a) Satıcıya rücu edilip kurban bedelinin geri alınmış olması. Bu durumda, kurban kesme günleri henüz çıkmamış ise, yeni bir kurban alıp kesmek gerekir. Kurban bedeli, kurban kesme günlerinden sonra iade edilmiş ise, bu para fakirlere verilir.

b) Kurban bedeli satıcıdan geri alınamamışsa kişinin yeniden bir kurban kesmesi gerekmez. Ancak imkanları yerinde ise ve henüz kurban kesim günleri geçmemiş ise, ikinci bir kurban kesmesi ihtiyata daha uygundur.14 Şubat 2015 - 08:05:56

Son Sorular:

2390 Gün 23 Saat 5 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2960 Gün 13 Saat 17 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

2991 Gün 3 Saat 58 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3001 Gün 1 Saat 40 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3004 Gün 20 Saat 59 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3012 Gün 20 Saat 4 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3015 Gün 21 Saat 50 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3019 Gün 16 Saat 8 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3021 Gün 23 Saat 49 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3022 Gün 6 Saat 19 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3026 Gün 16 Saat 1 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3033 Gün 23 Saat 14 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3038 Gün 19 Saat 55 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3042 Gün 20 Saat 31 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3044 Gün 17 Saat 53 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu