Salı23.04.2024

Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir sebeple kesilememesi durumunda ne yapılmalıdır?

Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir sebeple kesilememesi durumunda ne yapılmalıdır?

Ziyaretçi

Kurbanın Kanının Alına Sürülmesinin Dinle Hiçbir İlgisi Yoktur

Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir sebeple kesilememesi durumda ne yapılmalıdır?

Kurbanın Mahiyeti Ve Hükmü

Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir sebeple kesilememesi durumunda ne yapılmalıdır? Satın alınan.

Kurban

Bu organların ne yapılması gerekir?....... 6. 29 Bir özür sebebiyle vaktinde kesilemeyen kurbanların fakir ve zengin için hükmü nedir?..14. 30 Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir sebeple. yaklaşmakta, hem de maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle.

Diyanet Haber [Teşkilatın Buluşma Noktası]

Kurban, zorunlu ihtiyaçları ve borçları dışında belirli nisap miktarda mala sahip olan kişiye vaciptir. Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir sebeple kesilememesi durumunda ne yapılmalıdır?

Kurban Ve Önemi

S Bir özür sebebiyle vaktinde kesilemeyen kurbanların fakir ve zengin için hükmü S Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir S Satın alınan kurbanlığın ölmesi durumunda ne yapılmalıdır?

Cennet Bahçesi

29 Bir özür sebebiyle vaktinde kesilemeyen kurbanların fakir ve zengin için hükmü nedir?..14 30 Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir sebeple kesilememesi durumunda ne yapılmalıdır? karışık bir şekilde bölünerek hissedarlara dağıtılması halinde, yapılan bu işlem

Diyanet Kesilen Kurbanın Kanını Alnınıza Sürmeyin Haberi

KURBANIN SATILDIKTAN SONRA SATICININ ELiNDE EMANETEN DURURKEN OLMESi VEYA BASKA BiR SEBEPLE KESiLEMEMESi DURUMUNDA NE YAPILMALIDIR?Satin alinip da, korunmak veya beslenmek uzere kurban bayramina.

Asrın Dev Lıderı

İster kurban niyetiyle olsun ister başka bir amaçla olsun hayvan kesilirken besmele çekilmesi.. 30 Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir sebeple kesilememesi durumunda ne yapılmalıdır?

Vaaz Ve Hutbe İslami

Biraz sonra onu kurban ede-cek, ama Allah ın emri başka şekilde tecelli edecek. İsmail kurban. 1- Müslüman olmak: Kurban malla yapılan bir ibadettir. İbadetler ise.. 30 Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir sebeple kesilememesi durumunda ne yapılmalıdır? Satın alınıp.

Diyanet Kesilen Kurbanın Kanını Alnınıza Sürmeyin

KURBANIN SATILDIKTAN SONRA SATICININ ELİNDE EMANETEN DURURKEN ÖLMESİ VEYA BAŞKA BİR SEBEPLE KESİLEMEMESİ DURUMUNDA NE YAPILMALIDIR?Satın alınıp da, korunmak ya da beslenmek üzere.

Cevap Gönder:

Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Satın alınıp da, korunmak veya beslenmek üzere kurban bayramına kadar satıcının yanında bırakılan kurbanlık hayvan onun yanında emanet hükmündedir. Emanet malın telef olması halinde, emaneti elinde tutanda kasıt, kusur veya ihmal bulunmadığı sürece sorumlu olmaz. Dolayısıyla, satıcı emanet malı, korunması gerektiği şekilde korur da buna rağmen mal telef olursa onu tazmin etmesi gerekmez (Merğinani, el-Hidaye, III, 215-219). Bu durumda, kurbanlık hayvanın daha önce ücreti ödenmemişse, alıcının ödemesi gerekir. Ölen hayvanı satın alan kişi zenginse, yenisini alıp kesmek zorundadır. Yoksulsa yeniden hayvan alıp kesmesi gerekmez (Merğinani, el-Hidaye, IV, 74-75; Mehmet Zihni, Nimet-i İslam, 602).

Fakat hayvan elinde emanet olan kişi, ister satıcı olsun ister başkası, onu gerektiği şekilde korumaz veya ihmalkar davranır ve bu yüzden hayvan telef olursa hayvanın değerini tazmin etmesi gerekir (Merğinani, el-Hidaye, IV, 74-75). Bu durumda da hayvan sahibi zenginse yenisini alıp keser. Yoksulsa kesmesine gerek yoktur. Çünkü ona kurban kesmek vacip değildi, satın almakla, satın aldığı hayvanı kesmeyi kendisine vacip kılmıştı. Aldığı hayvan ölünce, vucubiyet düşer ve yenisini almak gerekmez (Merğinani, el-Hidaye, IV, 74; Kasani, Bedaiu’s-sanai, Beyrut 1982, V, 68).

bu yoruma cevap yazıyorsunuz...

Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıSatın alınıp da, korunmak veya beslenmek üzere kurban bayramına kadar satıcının yanında bırakılan kurbanlık hayvan onun yanında emanet hükmündedir. Emanet malın telef olması halinde, emaneti elinde tutanda kasıt, kusur veya ihmal bulunmadığı sürece sorumlu olmaz. Dolayısıyla, satıcı emanet malı, korunması gerektiği şekilde korur da buna rağmen mal telef olursa onu tazmin etmesi gerekmez (Merğinani, el-Hidaye, III, 215-219). Bu durumda, kurbanlık hayvanın daha önce ücreti ödenmemişse, alıcının ödemesi gerekir. Ölen hayvanı satın alan kişi zenginse, yenisini alıp kesmek zorundadır. Yoksulsa yeniden hayvan alıp kesmesi gerekmez (Merğinani, el-Hidaye, IV, 74-75; Mehmet Zihni, Nimet-i İslam, 602).

Fakat hayvan elinde emanet olan kişi, ister satıcı olsun ister başkası, onu gerektiği şekilde korumaz veya ihmalkar davranır ve bu yüzden hayvan telef olursa hayvanın değerini tazmin etmesi gerekir (Merğinani, el-Hidaye, IV, 74-75). Bu durumda da hayvan sahibi zenginse yenisini alıp keser. Yoksulsa kesmesine gerek yoktur. Çünkü ona kurban kesmek vacip değildi, satın almakla, satın aldığı hayvanı kesmeyi kendisine vacip kılmıştı. Aldığı hayvan ölünce, vucubiyet düşer ve yenisini almak gerekmez (Merğinani, el-Hidaye, IV, 74; Kasani, Bedaiu’s-sanai, Beyrut 1982, V, 68).14 Şubat 2015 - 08:05:48

Son Sorular:

2417 Gün 4 Saat 20 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2986 Gün 18 Saat 32 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3017 Gün 9 Saat 13 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3027 Gün 6 Saat 55 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3031 Gün 2 Saat 14 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3039 Gün 1 Saat 19 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3042 Gün 3 Saat 5 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3045 Gün 21 Saat 23 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3048 Gün 5 Saat 4 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3048 Gün 11 Saat 34 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3052 Gün 21 Saat 16 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3060 Gün 4 Saat 29 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3065 Gün 1 Saat 10 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3069 Gün 1 Saat 46 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3070 Gün 23 Saat 8 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu