Perşembe25.04.2024

Kanser nedir?

Kanser hakkında bilgi alabilirmiyim?

Olgaç Ergenlik
Önceki Soru:Kan şekeri nedir?
Sonraki Soru:Karaciğer nedir?

Kanser Nedir

KANSER NEDİR? Buna karşın kanser hücreleri, bu bilinci kaybeder, kontrolsüz bölünmeye başlar ve Kanser hücreleriyle pembe, lenfositlerin sarı savaşı.

Kanser Nedir

Tedavi edilmez ise ciddi rahatsızlıklara, hatta ölüme dahi neden olabilir. Kanseri anlamak için normal hücrelerin nasıl kansere dönüştüğünü bilmek faydalı.

Kanser Nedir?

KANSER NEDİR? İnsan vücudunda doku ve organlarda gelişen tümörler; iyi huylu selim veya kötü huylu habis olabilir. Habis tümörler kaynak aldıkları.

Kanser

Bu anormal proteinler vucudun bağışıklık sistemini uyararak antikor yapımına veya kanserli hücreye karşı duyarlılık kazanmış lenfositlerin oluşmasına neden.

Kanser Nedir?

Kanser Nedir? Vücudumuzda tüm organlar hücrelerden oluşur. Sağlıklı vücut hücreleri bölünebilme yeteneğine sahiptirler. Ölen hücrelerin yenilenmesi ve.

Kanser Nedir?

Kanser önemi giderek artan bir sağlık ve yaşam sorunu durumundadır. Ölüm nedeni olarak, kalp ve damar hastalıklarının hemen ardından gelmektedir.

Kanser Hakkında Genel Bilgiler

KANSER NEDİR? Kanser belirli bir doku veya organdaki hasarlı hücrelerin kontrolsüz bir biçimde üreyerek bir kitle veya tümör oluşturmasıdır.Kanser.

Kanser Nedir

Kanser nedir kanserin sebepleri kanserden korunmak vücut hücrelerinin kontrolsüz bir şekide üremeleri ile meydana gelen hastalıktır. Hücreler.

Web Sitesi

Novartis Onkoloji Türkiye resmi web sitesine hoşgeldiniz. Onkoloji araştırmalarımız, ürünlerimiz ve hem hastalar hem de sağlık mesleği mensuplarına yönelik.

Kanser Nedir?

Kanser Nedir? Kanser 21.yüzyılın en önemli sağlık sorunudur. Görülme sıklığı bir çok ülkede kalp hastalıklarını yakalamış hatta geçmiş durumdadır. Kanser, sıkı.

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Öznur ÇankayaYayılma eğilimi olan ve hücrelerin malignan (habis) olarak çoğalmasını anlatan terim. Bu durum bazı hücrelerdeki DNA’nın normal fizyolojik uyarılara yanıt verememesi sonucu, bu hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalması nedeniyle oluşur. Kanser hücreleri sağlıklı-normal hücrelere ait besin ögelerini kullanır ve onların çoğalmasını engeller. Etkilediği vücut bölgelerine göre kanserin pek çok çeşidi vardır. Diyet tedavisi: Kanserli hastalarda beslenme durumunu etkileyen en önemli problemler, iştahsızlık, bulantı, kusma, kabızlık, karın ağrısı, kolay yorulma ve ağırlık kaybıdır. Hastanın uygun beden ağırlığını koruyabileceği kalori ayarlaması yapılır. Bazı hastalar bazal enerji harcamalarının yaklaşık iki katı kadar enerjiye gereksinim duyarlar . Etkilenen organın durumuna göre beslenme şekli ayarlanır. Sindirim sistemi kanserlerinde uygulanabilme durumuna göre hasta oral, enteral ya da arenteral olarak beslenir. Göğüs kanserinde diyetin yağdan gelen enerjisi total enerjinin % 25 i olacak şekilde ayarlanır. A, C, E vitaminleri ve selenyumun, antioksian etkileriyle DNA’yı koruduğu ve böylece kanser riskini azalttığı ileri sürülmektedir. Diyetin posalı besinlerden zengin olması barsaktaki karsinojenlere bağlanarak dışarı atılmasını sağlar. Bunun yanında proteaz engelleyici maddeler içeren kurubaklagiller, biyoflavonoidlerden zengin turunçgiller, kayısı, kızıcık gibi meyveler, özel koku ve tat veren indol ve fenol gibi bileşiklerden zengin lahana, karnabahar, turp gibi sebzeler ile sülfürlü ögelerden zengin sarımsak, soğan, pırasa gibi sebzelerin, yapılarındaki bu özel maddelerden dolayı vücuda giren karsinojenleri etkisizleştirdikleri, kanser öncüsü hücrelerin kanser hücrelerine dönüşmesinde etkili olan ajanlara karşı koydukları ve kanser hücrelerinin çoğalmasını yavaşlattıkları belirlenmiştir. Kanser riski sağlıklı diyet önerileri izlenerek azaltılabilir.27 Haziran 2015 - 11:22:51

Son Sorular:

2418 Gün 17 Saat 26 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2988 Gün 7 Saat 37 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3018 Gün 22 Saat 19 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3028 Gün 20 Saat 0 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3032 Gün 15 Saat 19 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3040 Gün 14 Saat 25 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3043 Gün 16 Saat 10 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3047 Gün 10 Saat 28 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3049 Gün 18 Saat 10 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3050 Gün 0 Saat 39 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3054 Gün 10 Saat 22 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3061 Gün 17 Saat 35 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3066 Gün 14 Saat 16 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3070 Gün 14 Saat 52 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3072 Gün 12 Saat 13 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu