Perşembe25.04.2024

Kadınların özel halleri nelerdir?

Kadınların özel halleri nelerdir?

Ziyaretçi

Kadınlara Özgü Haller

Kadınların özel halleri nelerdir? Kadın adetliyken nikahı kıyılabilir mi? Adet kanaması 10 günden fazla süren bir kadın ibadetlerini yerine getirmede nasıl hareket.

Kadınların Özel Halleri Nelerdir?

Bu durum, kadınların ergenlik dönemine girmelerinden menopoz dönemine kadar görülen fizyolojik bir olaydır. Türkçede bu olaya, hayız hali.

Kadınlar İçin Özel Haller Tüm Müslüman Bayanların Okuması Gereken

Kadınlara özel haller hayız, nıfas ve ıstıhaze olmak üzere uç turludur HAYIZ Bir kanın adet kanı sayılabılmesı için gereken şartlar nelerdir?

Kadınların Özel Halleri

Kadınların özel halleri nelerdir? G. Kadınların, hayız adet/ay hali, nifas loğusalık ve istihaze özür kanı olmak üzere, kendilerine özgü halleri vardır. Hayız.

Kadınlara Ait Özel Haller İle İlgili Sorular

KADINLARA AİT ÖZEL HALLERLE DURUMLARLA İLGİLİ SORULAR. SORU : Kadın rahminden kaç çeşit kan çıkar ve adları nelerdir? CEVAP:Kadın.

Kadınlara Ait Özel Haller Nelerdir? Guncel Fetvalar Diyanet İsleri

Kadinlara ait özel üç hal vardir: 1. Hayiz,halk arasında buna adet,aybaşı,regli de denir 2. Nifas,Lohusalık 3. Istihaza.özür durumu HAYIZ nedir?

Kadınlara Mahsus Haller Hayız Hayız Hali Regl Mmensturasyon

Kadınların fizyolojik yapılarından kaynaklanan özel durumlar, temizlenme başta olmak İlmihal dilinde, kadınlara mahsus haller denince hayız, nifas ve istihaze .

Kadınların Özel Halleri Nelerdir? İle İlgili Görseller

Regl iken namaz kılınır mı? adet döneminde kadın namaz kılar mı? Kadınlar özür hali devam Üç günden az veya 10 günden çok olan kanlar nedir? Bu gibi.

Kadınlara Mahsus Haller

İçindekiler Hayız Hali Nifas Hali İstihaze Hali Hayızlı ve Nifaslı Kadının Yapamayacağı Şeyler Kadınlara mahsus özel haller; hayız, nifas ve.

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıKadınların, hayız (adet/ay hali), nifas (lohusalık) ve istihaza (özürlülük) olmak üzere kendilerine özgü üç halleri vardır.

 

Hayız, ergenlik çağına giren sağlıklı kadının rahminden düzenli aralıklarla belirli sürelerle gelen kanamayı ifade eder. Bu durum, kadınların ergenlik dönemine girmelerinden menopoz dönemine kadar görülen fizyolojik bir olaydır. Türkçede bu olaya, hayız hali denildiği gibi, adet hali, adet görme, adet kanaması, aybaşı hali, tıp dilinde de ‘regl’ denilmektedir. Kur’an-ı Kerim’de; ‘Sana kadınların ay halini sorarlar. De ki: "O bir ezadır (rahatsızlıktır). Ay halinde kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah’ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri sever, çok temizlenenleri sever." (Bakara 2/222) buyrulmaktadır.

 

Nifas ise, doğum yapan kadının rahminden gelen kanamaya denir. Buna lohusalık hali, böyle kadına da lohusa denir. Doğumdan veya organları beliren ceninin düşürülmesinden sonra görülen kan, nifas kanıdır. Lohusalık hali, alt sınırı olmamakla birlikte, en çok kırk gün sürer. Peygamberimiz bir hadisinde; "Lohusaya (azami) kırk gün müddet tayin edilmiştir. Kırk gün sonunda temizlenirse (ne ala! ) Aksi halde (lohusa), namaz kılmak için o kırk günü aşmaz’’ buyrulmaktadır (Darimi, Kitabu’l Vudu, 98/956).

 

İstihaza ise, kadınların görmüş oldukları adet ve lohusalık kanaması dışında, rahim içi damarlardan bir hastalık veya yapısal bozukluk sebebiyle oluşan kanamadır. Daha genel bir ifadeyle, kadının adet ve lohusalık dışındaki kanamaların tümüne verilen addır. Adet çağı içerisinde bulunan kadının (yaklaşık 9-55 yaş arası), üç günden az ve on günden fazla gördüğü, doğum yapan lohusanın 40 günden fazla gördüğü, 9 yaşından küçük kızların veya menopoz dönemindeki kadınların gördükleri kanlar istihaze kanıdır. Hz, Aişe şöyle demiştir: Fatıma bintu Hubeyş, Rasülullah’a hitaben: Ey Allahın Resulü ben temiz olamıyorum, namazı terk edeyim mi? Diye sordu. Rasulüllah: "Bu, ancak bir damar (kanı)dır, hayız değildir. Adet günlerin geldiği zaman namazı bırak, tamamlanınca da temizliğini yap ve namazını kıl" buyurdu (Buhari, Hayz, 11)

 

Hayız ve nifas ile ilgili bazı özel hükümler bulunmakla birlikte, istihaza bir özür hali kabul edildiğinden, onunla ilgili herhangi özel bir hüküm bulunmamaktadır.14 Şubat 2015 - 08:09:33

Son Sorular:

2418 Gün 16 Saat 40 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2988 Gün 6 Saat 51 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3018 Gün 21 Saat 33 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3028 Gün 19 Saat 14 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3032 Gün 14 Saat 33 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3040 Gün 13 Saat 39 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3043 Gün 15 Saat 25 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3047 Gün 9 Saat 43 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3049 Gün 17 Saat 24 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3049 Gün 23 Saat 54 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3054 Gün 9 Saat 36 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3061 Gün 16 Saat 49 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3066 Gün 13 Saat 30 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3070 Gün 14 Saat 6 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3072 Gün 11 Saat 27 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu