Cuma19.04.2024

Hutbede Peygamberimiz (s.a.s.)’in adı geçtiğinde salavat getirmek gerekir mi?

Hutbede Peygamberimiz (s.a.s.)’in adı geçtiğinde salavat getirmek gerekir mi?

Ziyaretçi

Efendimizin Adı Her Geçtiğinde Salavat Getirmek

2 Efendimizin adı her geçtiğinde salavat getirmek Mumsema Selamün aleyküm Benim başlıkda Mesela bir satırda bir çok kez Peygamber Efendimizin adı geçiyor ve her defasında s.a.v dememiz Hutbede Peygamberimiz s.a.s. inadı geçtiğinde salavat getirmek gerekir mi? salavat getirmek ne demektir?

Salevat Getirmek

Sual: Peygamber efendimizin ismi geçince salevat getirmek lazım mıdır? CEVAP Sual: Allahü teala ile onun sevdiklerini razı etmek için ne yapmak gerekir?. 10- Hutbe dinlerken, [Peygamber efendimizin ismi geçse de salevat okunmaz.]

Arkadaş Muhammed

Peygamberimizin tabiri caizse resmi adı ve ünvanı kelime-i Ve bizim de öyle yapmamızı istiyor, öyle mi? Muhammed ismi her geçtiğinde salavat getirmek diye tabir bir defa salavat getirmenin veya yazıyla s.a.v yazmanın yeterli olacağı. O mesleği bilenlerce açıklanıp yorumlanması gerekir.

Duaya Yüksek Sesle 'amin' Demeyin

Hutbede Peygamberimiz in adı geçtiğinde salavat getirmek gerekir mi? sorusunu da cevaplandıran Din İşleri Yüksek Kurulu, cuma.

Arkadaş Muhammed.... Imanisozluk

aleyhi ve sellem s.a.v demeden peygamber ismini anmak saygısızlık sayılıyor. imamların adı anılınca üstelik ayağa kalkarak salavat getirmek zorundasınız. geçtiğinde özel bir hitap, unvan ve lakap zikredilmediğini görüyoruz. Sadece terörüne varan üste çıkmalarla O senin mahalle arkadaşın mı? Hadi çabuk

Neden Muhammed İsmi?

Peygamber ismi taşıyan kimseler aynı zamanda onların hatıralarını da seçilen bir kültürde gerek Muhammed gerekse Ahmed, Mahmut,.

Salavat Getirmek...

Peygamber Efendimizs.a.vde Kim bana bir defa salavat getirirse,Allahu Teala da Ona on defa Salat ederrahmet ve mağfiret eder Peygamber efendimizin ismi geçtiğinde Salatü selam getiren,asıl cimrilikten kurtulmuş olur. 21.. Cuma hutbesiyle sair hutbelerde, müezzine icabet ettikten hemen sonra. Kullanıcı Adı :.

Arkadaş Peygamber

Arkadaş Peygamber. Muhammed? ismi her geçtiğinde ?salavat getirmek? diye tabir ettiğimiz, önceden belirlenmiş bir takım Arapça ezberleri.

Hadis

Peygamber Efendimiz in s.a.v Ahir zamanda, sizin en iyiniz çoluk çocuğu olmayandır diye hadis i şerif i Namaz kılan birinin yanından bir kadın, bir siyah köpek veya bir maymun geçtiğinde namazı bozulurmuş. Birinizin kulağı çınladığı zaman bana salavat getirsin.. sözü hadis midir, hadis ise nasıl anlamak gerekir?

Tdv İslam Ansiklopedisi

Hz. Peygamber in manevî şahsiyetini selamlama anlamında bir tabir. Böyle dua etmeye salavat getirme, Arapça da ise tasliye denir; bu duadan söz edilirken Ayetteki emrin gereklilik mi vücûb yoksa tavsiye mi nedb ifade ettiği salat-ı tamme ya da içinde Hz. İbrahim in adı geçtiğinden salat-ı İbrahîmiyye diye.

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıCuma namazında hutbe okunurken cemaatin konuşmayıp dinlemesi, selam alıp vermemesi, nafile namaz kılmaması gerekir. Konu ile ilgili olarak Peygamberimiz (s.a.s.): "Cuma günü imam hutbe okurken arkadaşına (yalnızca) ‘dinle’ desen (bile yine) boş, lüzumsuz konuşmuş olursun." (Buhari, Cuma, 34 ) buyurarak hutbenin dinlenmesi hususundaki hassasiyetini dile getirmiştir.

 

Hutbe okunurken camiye gelen kimse, ilk sünneti kılmayıp oturmalı ve hutbeyi dinlemelidir. Hatibin dikkatle dinlenmesini, -hatibin minbere çıkışından namaz bitinceye kadar- bir bütün olarak değerlendiren Hanefi mezhebi alimleri namazda haram olan her şeyin hutbede de haram olduğu hükmünü çıkarmışlar ve hutbe okunurken cemaatin konuşmaması, selam alıp vermemesi, nafile namaz kılmaması gerektiğini ifade etmişlerdir. Ancak hutbede dua edilir veya Hz. Peygamber (s.a.s.)’in ismi zikredilirse kendi işitebileceği bir sesle salat-ü selam okunabileceğini ve hatibin duasına ‘amin’ denebileceğini söylemişlerdir (Kasani, Bedaiu’s-sanai’, I, 264; Alauddin Abidin, el-Hediyyetu’l-Alaiyye, 155-156; İbn Abidin, Reddu’l-muhtar, III, 36).

 14 Şubat 2015 - 08:08:10

Son Sorular:

2412 Gün 19 Saat 14 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2982 Gün 9 Saat 25 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3013 Gün 0 Saat 6 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3022 Gün 21 Saat 48 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3026 Gün 17 Saat 7 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3034 Gün 16 Saat 13 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3037 Gün 17 Saat 58 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3041 Gün 12 Saat 16 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3043 Gün 19 Saat 57 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3044 Gün 2 Saat 27 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3048 Gün 12 Saat 9 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3055 Gün 19 Saat 22 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3060 Gün 16 Saat 3 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3064 Gün 16 Saat 39 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3066 Gün 14 Saat 1 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu