Perşembe25.04.2024

Gazlı içecekleri içmekte bir sakınca var mıdır?

Gazlı içecekleri içmekte bir sakınca var mıdır?

Ziyaretçi

Standart Sorularda Ara

Gazlı içecekleri içmekte bir sakınca var mıdır? Gazlı içecek; Türk Gıda Kodeksi- Alkolsüz İçecekler Tebliğinde karbondioksit ile gazlandırılmış olan meyveli,.

Gazlı İçecekleri İçmekte Bir Sakınca Var Mıdır?

3 gün önce Bu itibarla, söz konusu gazlı içeceklere haricen alkol katılmadığı, içlerindeki düşük miktardaki alkol tabii bir süreç sonunda meydana geldiği.

Gazlı İçecekleri İçmekte Bir Sakınca Var Mıdır?

Bu itibarla, söz konusu gazlı içeceklere haricen alkol katılmadığı, içlerindeki düşük miktardaki alkol tabii bir süreç sonunda meydana geldiği için.

Gazlı İçecekleri İçmekte Bir Sakınca Var Mıdır?

gazlı içecekler içmek günah mıdır,kola içmek caiz midir,gazoz içmek caiz midir, meyve suyu içmek caiz midir,kola içmek haram mı,islam ve kola.

Kola Vb. İçmek Haram Mıdır?

. asitli içecekler, ritmiz aromalı içecekleri içmekte dinen bir sakınca var mıdır? Bir yandan gazlı içeceklerde alkol bulunduğunun tesbit edilmesiyle başlayan.

Gazlı İçecekleri İçmekte Bir Mahzur Var Mıdır?

Bu tür içecekleri içmekte bir sakınca yoktur. Meyvenin tabii asitinin biraz kaynaması neticesinde ortaya çıkan, sarhoş eden alkol cinsinden.

Alkollü Gazozları Ve Meşrûbatları İçmek Caiz Midir?

Buna göre gazlı bir içeceği elinize aldığınızda koklayınca alkol kokmuyorsa, Şu kadar var ki, necaset hükmü bir takım sulardan düşürülmüştür.. özelliğini kaybediyorsa, böyle bir karışımı kullanmakta bir sakınca yoktur.

Gazlı İçecekler 2

Şimdi sıra yeniden gazlı içeceklere geldi. içilmesi caiz olduğuna dair gerekli açıklamalar yapıldığı için de halk, içmeye devam etmişti. Bu fetvada özetle şunlar var: Adı geçen kola ile ilgili örnekler üzerinde yapılan araştırma rastlanmamıştır, buna binaen mezkür kolanın içilmesinde bir sakınca yoktur.

Gazlı İçecekler Ve Kola İçmek Caiz Midir?

Bu fetvada özetle şunlar var: Adı geçen kola ile ilgili örnekler Bu bakımlardan bir sakınca varsa ilgili içecekten uzak durmak kaçınılmazdır.

Hamilelikte Soda İçmek Zaralı Mı? [Arşiv]

hamilelikte meyveli soda içmek zararlı mı bilen varmı kolanın zararlı Soda bildiğiniz suya karbondioksit basılarak yapılan ve yapay olan bir içecek, genelde meyveli mineralli ve gazlı olarak çıkan sular, bunların tüketiminde bir sakınca yok.

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıGazlı içecek; "Türk Gıda Kodeksi-Alkolsüz İçecekler Tebliği"nde "karbondioksit ile gazlandırılmış olan meyveli, aromalı, kola, tonik gibi içecekler" olarak tanımlanmaktadır. Aynı Tebliğin 5. maddesinin (b) beninde "Alkolsüz içeceklerde etil alkol miktarı en çok 3,0 gr./litre (binde 3) olmalıdır" hükmü yer almaktadır. İslam dini şarap ve içki gibi sarhoşluk veren maddelerin azını da çoğunu da yasaklamıştır (Maide, 5/90-91; Buhari, Vudu, 71; Edeb, 80; Müslim, Eşribe, 7). Bunun dışında sarhoş edicilik vasfı bulunmayan içeceklerin insan sağlığına zarar vermemesi ve tüketiminde israfa kaçılmaması şartıyla içilmesinde dinen sakınca bulunmamaktadır.

Bu hüküm, içeceklere dışarıdan alkol ilavesi ile ilgili olmayıp, bu tür ürünlerin kalite özelliklerinin fermantasyon yoluyla değişikliğe uğramasını kontrol etmek amacıyla düzenlenmiştir. Bu tür alkolsüz içeceklerin üretiminde çeşitli meyve/meyve sularının yanı sıra aromatik bileşikler de kullanılabilmektedir. Meyvelerin bünyesinde doğal olarak % 0, 01 - 0, 03 (binde bir ila binde üç arası) oranında alkol bulunabildiği gibi, aromatik bileşenlerin kullanılması durumunda ürün içinde etil alkol, keton, ester vb. bileşikler de oluşabilmektedir. Hatta ekmek de dahil birçok fermente (mayalanmış) üründe üretim sonucunda az miktarda alkol ortaya çıkabilmektedir. Ancak bu ürünlerin tüketilmesi, o gıdanın alkol kaynaklı bir gıda olarak tüketimi anlamına gelmemektedir. Bu itibarla, söz konusu gazlı içeceklere haricen alkol katılmadığı, içlerindeki düşük miktardaki alkol tabii bir süreç sonunda meydana geldiği sürece bunların içilmesinde sakınca yoktur.14 Şubat 2015 - 08:04:36

Son Sorular:

2418 Gün 15 Saat 37 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2988 Gün 5 Saat 48 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3018 Gün 20 Saat 30 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3028 Gün 18 Saat 11 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3032 Gün 13 Saat 30 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3040 Gün 12 Saat 36 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3043 Gün 14 Saat 21 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3047 Gün 8 Saat 39 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3049 Gün 16 Saat 20 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3049 Gün 22 Saat 50 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3054 Gün 8 Saat 33 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3061 Gün 15 Saat 45 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3066 Gün 12 Saat 26 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3070 Gün 13 Saat 2 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3072 Gün 10 Saat 24 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu