Cumartesi20.04.2024

Evde pizza yapımı

Pizza yapımı hakkında bilgi alabilir miyim?

Gökşah Özdamar

Evde Pizza Yapımı İle İlgili Görseller

Evde Kolay Pizza Tarifi İçin Malzemeler: Hamur için malzemeler: 4 su bardağı un, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket instant maya, Pizza Yapımı.

Evde Kolay Pizza Tarifi

Evde Pizza nın videolu anlatımı ve detayları için tıklayın. Bu video Arzu-Ayla tarafından gönderilen Karışık Pizza Yapımı adlı tariften hazırlanmıştır. Evde Pizza .

Pizza Tarifi

Yapımı zor gibi görünen pizza aslında evde de pratik hazırlanabilecek bir yemek. Bu yazımızda size evde pizza yapımından bahsedeceğiz. Evde pizza yapımı.

Evde Pizza Yapımı

Oysa evde hem lezzetli hemde çabucak hazırlanacak pizza yapmak mümkün. Dilerseniz gerekli malzemeleri temin ettikten sonra evde kolay pizza tarifi yapımını.

Ev Yapımı Karışık Pizza Tarifi

Evde yapımı oldukça kolay bir tarif ile karşınızdayız. Resimli anlatımı ile sizlerde evinizde pratik bir şekilde pizzalar yapabileceksiniz. Gerekli.

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Sennur Yekliİyi bir pizzanın sırrı iyi kabaran bir pizza hamurunda, doğru derecede pişirmede, yeterli gevrek lokmada ve üstündeki malzemelerin taze ve doğru miktarda olmasında saklıdır. İyi kalitede bir pizza yapma işlemi başlıca beş basamaktan oluşur.
1. Hammaddelerin seçimi
İyi bir pizza elde etmek için, hammaddeler taze olmalıdır. Aşağıdakiler özellikle önemlidir:
İçilebilir su kullanın. Eğer musluk suyu kullanıyorsanız, kullanmadan önce suu kaynatın.
Hamur mayalaması için taze veya kuru maya kullanın. Taze mayanın rengi açıktır ve kolayca ufalanır. Kuru maya kolayca bulunabilir ve uzun bir raf ömrüne sahiptir, fakat kullanmadan önce ılık suda (38°C) bekletilmelidir.
Sadece higroskobik tuz kullanın, bu da bildiğimiz sofra tuzudur. Bu tuz hamurun mayalanmasına ve pizzaya daha iyi bir yapı vermeye yardımcı olur.
Kısa mayalanma süresi (2-3 saat) için iyi sade un kullanın. Bu tipteki un yaklaşık P olan iyi bir su absorblama kapasitesine sahiptir ve bu da hamurun istenilen nem içeriğine sahip olmasını sağlar.
Pizzanın üzerinde kullanılan bileşenler bireyin tercihine kalmıştır. Diğer bir faydalı tavsiye de mozzarella peynirinin rendelenmesidir fakat ince dilimler halinde kesilebilir.
2. Reçete The Recipe
İyi bir pizza hamuru için, aşağıdaki bileşenler tavsiye edilmektedir:
1 litre su
2 kg un
20 g taze maya veya 7 g kuru maya
50 g sofra tuzu

Yukarıdaki tavsiyeye göre yaklaşık 3 kg'lık bir pizza hamuru elde edilir, bu da dört tane standart pizza yapımı için yeterlidir. Sıcaklığının 23-25 °C'lere (örneğin yaz aylarında) çıktığı zamanlarda maya miktarının düşürülmesi gerektiği önemli bir noktadır.
3. Hamurun yapılması
Un 2 yarıma ayrılır ve her bir yarım iki konteynıra yerleştirilir. Su miktarı iki bardağa bölünür, bir bardakta tuz, diğerinde maya çözülür. Tuz çözeltisi un içeren konteynıra boşaltılır ve maya çözeltisi de diğerine boşaltılır. Konteynırlar içindeki karışımlar kıvamlı bir yapı kazanana kadar karıştırılır. Son olarak, iki karışım birbirlerine ilave edilir ve hamur düzgün ve biraz da nemli bir hale gelene kadar karıştırılır.
Eğer hamur makinesi kullanılıyorsa önce un maya ile suda karıştırılır. Tuz 2 dl suda çözülür, daha sonra iyi karışmış un ve maya karışımına ilave edilir. Tuzun ve mayanın direkt temasından kaçınmak gerekir çünkü tuz maya aktivitesini engelleyebilir.
Karışım kıvamlı bir hamur haline gelene kadar karıştırılır ve böylece hazır hale gelmiş olur. Hamur küçük porsiyonlara bölünür. Her bir porsiyonun ebadı ve kalınlığı aynıdır. Ondan sonra, hamur mayalanmaya bırakılır. Hamurun mayalanma zamanı çevresel sıcaklıklara bağlı olarak 6-8 ile 24 saat arasında değişir. Eğer aynı gün içersinde mayalanmayan hamur kullanılmayacaksa, hamurun buzdolabında 2-6 °C'de tutulması önerilmektedir.
4. Kabarma
Mayalar, mayalanma işlemini karbondioksit gazını oluşturarak ve hamurun kabarmasını sağlayarak devam ettirirler. Mayalanmadan sonra, küçük hamur porsiyonları el veya önceden biraz yağla kaplanmış tepsi üzerinde oklava ile ezilir ve böylece homojen ve ince bir katman elde edilir. Katmanın büyüklüğü pizza için standarttır. Eğer “kırmızı” pizza arzu ediliyorsa basık hamur domates sosu ile ince bir katman haline sıvanır, eğer “beyaz” pizza arzu edilirse bu işlem yağ ile yapılabilir. Pizza daha sonra istenilen maddelerle süslenebilir. Pizza pişirilmeden önce en az 1 saat oda sıcaklığında bekletilir. Eğer hamur buzdolabında bekletilmiş ise hamur kabarması için oda sıcaklığında bekletilmelidir.
5. Pişirme
Pişirme işlemi pizzanın kalitesini belirleyen en önemli aşamalardan bir tanesidir. Eğer doğru sıcaklık ve süre uygulanırsa, taze pişmiş pizzanın bütün aromasını kazanabilir.
Elektrikli fırınlarda, pizza 250°C'de 15-20 dakika pişirilir. Pizza pişirilmeden önce, fırın istenilen 250°C sıcaklığa önceden ısıtılmalıdır. Bu nedenden dolayı, pişirme işlemi iki faza ayrılır:
Domates sosu veya yağ ile kaplanmış hamur yaklaşık 10 dakika pişirilir;
Hamur daha sonra fırından çıkarılır ve istenilen maddelerle süslenerek, pişirme işlemine 20 dakika oluncaya kadar devam edilir.
Taze pişmiş bir pizzanın aromasını ve tadını elde etmek için, pizza fırından çıktıktan sonra ılık şekilde tüketilmelidir.03 Temmuz 2015 - 09:51:35

Son Sorular:

2413 Gün 10 Saat 22 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2983 Gün 0 Saat 34 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3013 Gün 15 Saat 15 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3023 Gün 12 Saat 57 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3027 Gün 8 Saat 16 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3035 Gün 7 Saat 21 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3038 Gün 9 Saat 7 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3042 Gün 3 Saat 25 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3044 Gün 11 Saat 6 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3044 Gün 17 Saat 36 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3049 Gün 3 Saat 18 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3056 Gün 10 Saat 31 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3061 Gün 7 Saat 12 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3065 Gün 7 Saat 48 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3067 Gün 5 Saat 10 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu