Salı19.03.2024

Cuma namazı kaç rekattır?

Cuma namazı kaç rekattır?

Ziyaretçi

Namaz.sanalalemci.com » Cuma Namazı Kaç Rekat Ve Nasıl Kılınır

Cuma Namazı Kaç Rekat tır?,Cuma Namazı Nasıl Kılınır?,Cuma namazı klınışı videolu anlatım. CUMA NAMAZININ KILINIŞI: 16 rek attır. 4 rek at ilk sünnet,.

Cuma Namazı Kaç Rekattır Nasıl Kılınır?

Cuma namazı ilk dört rekat sünnet ardından kılınan iki rekat farz ve Tabi bu noktada şu akla gelebilir ki madem Cuma namazı on rekattır o.

Cuma Namazı Nasıl Kılınır Cuma Namazı Kaç Rekat Kılınma Şekli

Cuma namazı, farz namazlardan olup, Cuma şartlarını kendilerinde toplayan kimseler için iki rekat Cuma namazı Farz-ı ayın dır. Cuma günü öğle namazı.

Cuma Namazı Ve Zuhr

Hz. Peygamber in Cuma namazından sonra nafile olarak namaz kıldığı konusunda ihtilaf olmamakla birlikte, bu namazın kaç rekat olduğu konusunda görüş.

Cuma Namazı Nasıl Kılınır

Sual: Cuma namazı kaç rekattır ve nasıl kılınır? CEVAP Cuma günü 16 rekat namaz kılınır. [Bunun iki rekatını kılmak farzdır. Öğle namazından daha kuvvetli.

İslamilmi.com Cuma Namazı Kaç Rekattır ? Nasıl Kılınır ? Kimlere

3 İslamilmi Hadis-i Şerifler,Namaz Nasıl Kılınır ? Sureler, Dualar, Evliyalar, ilahiler.

Cuma Namazı Kaç Rekattır? Nasıl Kılınır?

İlk olarak cuma namazının başında dört rekat sünnet kılıyoruz. Buna Bu açıklamalardan sonra,Cumanın kaç rekat olduğunu en kısa şekliyle özetleyelim;.

Cuma Namazı Kaç Rekattır Ve Nasıl Kılınır?

cuma namazı kaç rekat makalesi, haberleri Cuma namazı kaç rekattır ve nasıl Cuma namazı 12 rekattır arkadslar bazı il,ilçe,köylerde 16 rekat.

Cuma Namazı Kaç Rekat Kılınır ?

Cuma Namazı nasıl kılınır ? , . CUMA NAMAZI KAÇ REKAT KILINIR ? , CUMA NAMAZININ FARZI KAÇTIR ? Cuma Namazı Kılınışı Cuma günü.

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıCuma namazının farzı iki rekattır. Bunun yanında farzdan önce dört rekat, farzdan sonra dört rekat olmak üzere sekiz rekat da sünneti vardır (Kasani, Bedaiu’s-Sanai’, I, 269).

 

İmam Ebu Yusuf’a ve İmam Muhammed’e göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekat olmak üzere toplam altı rekattır. Bu görüşün Hz. Ali’den rivayet edildiği nakledilmektedir (Kasani, Bedaiu’s-Sanai’, I, 285). Ülkemizde bu namazlar dört rekat cumanın son sünneti ve iki rekat vaktin sünneti adı ile kılınmaktadır.

 

Bunlara ilaveten zuhr-i ahir adıyla dört rekat olarak kılınan namaz, cuma namazına dahil değildir. Hz. Peygamber’den ve ilk dönemlerden gelen rivayetler arasında bu isimle kılınmış bir namaz yoktur.

 

Zuhr-i ahir; İslam coğrafyasının genişlemesi ve şehirlerde nüfusun kalabalıklaşması sonucu, cuma namazının, Hz. Peygamber döneminde olduğu gibi, bir şehirde bir tek camide kılınmasının mümkün olmaması, birden fazla camide cuma namazının kılınması zorunluluğunun ortaya çıkması ile gündeme gelmiş bir namazdır. Gerekçesi de, birden fazla camide kılınan cuma namazlarından ilk önce kılınanın geçerli olacağı, diğer camilerde kılınan namazın ise geçersiz olabileceği varsayımıdır. İşte bu şüpheli durumdan kurtulmak için, içinde bulunulan cuma vakti kast edilerek ihtiyaten, zuhr-i ahir yani "vaktine ulaşılıp da eda edilemeyen son öğle namazı" niyeti ile dört rekatlık bir namaz kılınması bazı alimlerce uygun görülmüştür (İbn-i Abidin, Reddü’l-muhtar, I, 145). Fakat böyle bir varsayıma mahal yoktur. Çünkü cuma namazının tek camide kılınması, cumanın anlamına uygun olmakla birlikte, nüfusu milyonlara ulaşan büyük şehirlerin ortaya çıktığı günümüzde bunun yerine getirilmesi mümkün değildir. Zaten Hanefi mezhebinde fetvaya asıl olan görüşe göre, herhangi bir kayıt olmaksızın bir şehirde birden çok camide cuma namazı kılınabilir (İbn-i Abidin, Reddü’l-muhtar, I, 145). Böyle olunca, her bir camide kılınan cuma namazının ayrı ayrı geçerli olması, bu yönden aralarında bir fark gözetilmemesi esas olup cuma namazı kılanların ayrıca zuhr-i ahir (son öğle namazı) kılmaları gerekmez.

 

Ancak cuma namazına dahil olmadığını bilerek, bu namazı kılmak isteyenler için de bir sakınca söz konusu değildir.14 Şubat 2015 - 08:08:16

Son Sorular:

2381 Gün 16 Saat 57 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2951 Gün 7 Saat 8 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

2981 Gün 21 Saat 50 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

2991 Gün 19 Saat 31 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

2995 Gün 14 Saat 50 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3003 Gün 13 Saat 56 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3006 Gün 15 Saat 41 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3010 Gün 9 Saat 59 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3012 Gün 17 Saat 40 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3013 Gün 0 Saat 10 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3017 Gün 9 Saat 53 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3024 Gün 17 Saat 5 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3029 Gün 13 Saat 46 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3033 Gün 14 Saat 22 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3035 Gün 11 Saat 44 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu