Cuma19.04.2024

Bir cemaate imam olup namaz kıldırdıktan sonra başka bir cemaate de imam olup aynı namazı kıldırmak caiz midir?

Bir cemaate imam olup namaz kıldırdıktan sonra başka bir cemaate de imam olup aynı namazı kıldırmak caiz midir?

Ziyaretçi

İmamet Ve Cemaat

Bir farz namazı kılmış olan kimse aynı namaz için bir cemaate imamlık yapabilir mi? meydana gelen boşluğu doldurmak için öndeki safa yürümek caiz midir? Bir cemaate imam olup namaz kıldırdıktan sonra başka bir cemaate de imam.

Bir Cemaate İmam Olup Namaz Kıldırdıktan Sonra Başka

Namazlar ve Namaz hakkında soru ve cevaplar Kategorisinden Bir sonra başka bir cemaate de imam olup aynı namazı kıldırmak caiz midir?

İmamlık

İbni Abidin Daha üstünü varken, başkası seçilirse, uygun değilse de, günah olmaz. Eğer imam namazı eksiksiz kıldırırsa, cemaatin sevabı kadar da imama sevap verilir. Bir de, oturarak namaz kılana ayakta kılanlar uyabilir mi? CEVAP Sual: Açıktan günah işleyen imamın arkasında namaz kılmak caiz mi? CEVAP

Cemaatle Namazla İlgili Sorular

Sual: Odada cemaatle namaz kılınırken çalışmam caiz mi? Sual: Vaktin farz namazını kılan bir kişi namaz kılmamış bir kişiye imam olup namaz kıldırabilir mi? Bunun için, namazı bitirdikten sonra, tesbihleri çekip ondan sonra dua etmelidir . dedi ise de, Şems-ül eimme Abdülaziz Halvani ve başka alimler, okur dediler.

İmamlık Ve Cemaat

İmama uymayan, bir kimsenin kendi namazını imamın namazına Bir kimsenin, haklı olarak kendisinden hoşlanmayan bir cemaate namaz kıldırması mekruhtur. Aralarında yüksek boylu bir duvar olup imamın görülmesini veya sesinin Sonra yerlerinden kalkıp sünneti veya duayı başka uygun bir yerde tamamlarlar.

Cemaatle Namaz

Cuma ve bayramlarda cemaatin oradan imama uyması sahih ve caiz olur mu? namazının farzını kıldıktan sonra, aynı günün sabah namazını cemaat olarak kılmak için bir Ancak, bazı farz namazların kılınmasından sonra cemaat olarak namaz 15 - Soru: Bir kimse imam olup hanımına farz namazları kıldırabilir mi ve bir.

Bir Erkek Evde Eşine Ve Çocuklarına İmam Olarak Namaz Kıldırabilir Mi?

Ama ezan okunur ve cemaate yetişememe gibi bir durum olursa o takdirde ev. Bazı hadisler okudum ama sahih olup olmadıkları konusunda biraz kafam karıştı. 42, Bir kimse bir cemaate namaz kıldırdıktan sonra abdestsiz. 88, Camilerde cemaatle kılınan namazlarda cemaatin ya imamı ya da imamı.

Evde Cemaatle Namaz Ve Kadın İmam

Kadının cemaatle namaz kılışının tek kılmasına oranla sevabını sordular, ben de kıldıkları namazın cemaattan daha sevaplı olduğuna dair net ifade var mı? ve kıldırması konusunda ortaya çıkan farklı ictihadlara bakarak şöyle bir Hz. Aişe ve Ummu-Seleme validelerimizin kadınlara imam olup namaz Sonraki Başlık.

Cemaat İle Namaz

Namazda, en az iki kişiden birinin imam olması ile cemaat meydana gelir. İyi bir abdest alıp, mescidlerden birine cemaat ile namaz kılmak için gidenin, namaz kılınız hadîs-i şerîfi, cami imamları için değil, Cuma kıldıran emîrler, valiler içindir. İmama uyup namaz kıldıktan sonra, imamın abdestsiz olduğunu bilen kimse.

İmamlık

Eğer imam namazı eksiksiz kıldırırsa, cemaatin sevabı kadar da imama sevap verilir. Sual: Açıktan günah işleyen imamın arkasında namaz kılmak caiz mi? oynayan veya başka günahları işleyen bir kimse, itikadı düzgün ise, abdestin ve namazın. Cemaat az olsun, çok olsun imamın namazdan sonra yüzünü cemaate.

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıHanefi mezhebine göre bir cemaate imam olan bir kişinin aynı namaz için, tekrar başka bir cemaate imamlık yapması caiz değildir. Çünkü sonra kıldığı namaz nafiledir. Farz kılacak bir cemaat, nafile kılan bir imama uyamaz (Merğinani, el-Hidaye, I, 58). Şafiiler’e göre bir vaktin farz namazını kılmış olan kimse, yeniden başkalarına aynı vaktin farz namazı için imamlık yapabilir. Kendi kıldığı nafile, cemaatin namazı da farz olarak geçerli olur (el-Ceziri, Kitabu’l-fıkh ale’l-mezahibi’l-erbaa, 238).14 Şubat 2015 - 08:08:23

Son Sorular:

2412 Gün 7 Saat 44 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2981 Gün 21 Saat 55 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3012 Gün 12 Saat 37 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3022 Gün 10 Saat 18 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3026 Gün 5 Saat 37 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3034 Gün 4 Saat 43 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3037 Gün 6 Saat 28 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3041 Gün 0 Saat 46 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3043 Gün 8 Saat 28 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3043 Gün 14 Saat 57 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3048 Gün 0 Saat 40 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3055 Gün 7 Saat 53 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3060 Gün 4 Saat 34 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3064 Gün 5 Saat 9 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3066 Gün 2 Saat 31 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu