Cuma29.03.2024
HABERLER - EĞİTİM - TÜRKİYE - ANKARA
31 Mart 2015 - 21:32:33

Yeni kurulan üniversiteler ve isimleri

AK Parti tarafından TBMM'ye getirilen kanun teklifi ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin yanı sıra İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Antalya AKEV Üniversitesi adı altında iki de vakıf üniversitesi kuruldu.
Yeni kurulan üniversiteler ve isimleri 0 AK Parti tarafından TBMM'ye getirilen kanun teklifi ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin yanı sıra İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Antalya AKEV Üniversitesi adı altında iki de vakıf üniversitesi kuruldu.
AK Parti grubu tarafından TBMM'ye getirilen Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Genel Kurulda kabul edilerek kanunlaştı.
Kanuna göre; Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulması, Hatay'ın İskenderun ilçesinde İskenderun Teknik Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulması, Antalya'nın Alanya ilçesinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulması ve bu üniversitelere ait kadroların tahsisi öngörülüyor.
Kanuna eklenen ek maddeler ile İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Antalya AKEV Üniversitesi adı altında iki de vakıf üniversitesi kuruldu.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Kilis Valisi, Rolex saat, mehter marşının önemi, lozan zabıtları, kuma kavgası, cebeci kampüsü ankara, bodrum villa projeleri, yolcu otobüsü yapımı, adana seyhan kültür merkezi nerede, pompalı tüfek feneri, anemon otel eskişehir spor salonu, mehmet oğuz güney, bogdanovic djordje, adıyaman üniversitesi özel güvenlik alımı, yahyalı yenice mahallesi muhtarı, felipe melo.com, kırgızca doğum günü mesajı,