Salı16.04.2024
HABERLER - POLİTİKA - TÜRKİYE - ANKARA
01 Eylül 2015 - 10:13:45

Yeni Bakanlar Kurulu'nun Anıtkabir ziyareti

Seçim hükümeti üyeleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.
Yeni Bakanlar Kurulu'nun Anıtkabir ziyareti 0 Seçim hükümeti üyeleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.
Türkiye'yi 1 Kasım'da seçime taşıyacak olan geçiçi hükümet üyeleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında üzerinde "Türkiye Cumhuriyeti 63. Hükümeti" yazılı kırmızı beyaz karanfillerden oluşan çelenk eşliğinde Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir'e geldi. Başbakan Davutoğlu'nun Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Davutoğlu başkanlığındaki heyet, Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektirdi ve Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Başbakan Davutoğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:
"Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti 63'üncü hükümeti olarak Cumhurbaşkanımızın onayıyla görevine başlamış bulunmaktadır. Hükümet üyelerimizle birlikte, hür ve bağımsız bir devlet halinde varlığımızı devam ettirmeyi sağlayan kutlu zaferimizin kahraman bütün gazi ve şehitlerimize, ülkemizin kalkınması, milletimizin huzuru adına büyük hizmetlerde bulunan bütün mümtaz şahsiyetlere şahsınızda minnet ve şükranlarımızı ifade etmek üzere buradayız. Cumhuriyetimizi evrensel değerlerle temayüz ettirerek 21. asrın güçlü ve itibarlı ülkelerinden biri kılmak, adaleti sağlamak, insan hak ve özgürlüklerini her vatandaşımız için eksiksiz olarak hayata geçirmek, ülkemize ve insanımıza zarar vermek isteyenlerle her zeminde mücadele ederek büyük Türkiye hedefine doğru ilerlemek için kararlılıkla çalışacağımıza hükümetimiz adına söz veriyorum. 63. hükümet olarak ülkemizi huzur ve güven içinde seçimlere götürürken önümüzdeki süreyi en iyi şekilde değerlendirecek, cumhuriyetimizi demokrasiyle güçlendirecek, vatandaşlarımızın mutluluğu için bütün gücümüzle gayret göstereceğiz."

YENİ KABİNEDEN İLK TOPLANTI
Ziyaretin ardından Başbakan Davutoğlu ve seçim hükümeti üyeleri Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu toplantısı için Anıtkabir'den ayrıldı. Ardından Başbakan Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, gerçekleştirilecek geçici hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısı için Davutoğlu'nun makam aracıyla Çankaya Köşkü'ne hareket etti. Yeni kabine Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilk kez toplanacak.
Öte yandan, geçici hükümette yer alan HDP'li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ve Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ali Haydar Konca da hükümetin diğer bakanlarıyla birlikte Anıtkabir ziyaretine katıldı.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Yeni Bakanlar Kurulu'nun Anıtkabir ziyareti Yeni Bakanlar Kurulu'nun Anıtkabir ziyareti Yeni Bakanlar Kurulu'nun Anıtkabir ziyareti

Yorum Yaz:



Aramalar:

Cezayir, kuruyemiş, 14 şubat katolik bayramı, kovancılar ziraat bankası iletişim, kahire konferansının önemi, psikolog kısaltma, özgür masur beren saat kırmızı elbise, sağlık eğitimi, pepe halay, flamingo kuşu, adem yavuz sokak, ahmet kaya ceza, brucella kuluçka süresi, buğday ruşeymi satın al, trabzon kanuni eğitim ve araştırma hastanesi, tunus dinarı, boğmaca öksürüğüne ne iyi gelir,