Cuma29.03.2024
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - KAYSERİ
29 Mart 2015 - 12:20:54

Yemen saldırısı sonrası petrol fiyatları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yemen'de meydana gelen olay ve dünya saati uygulaması ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Yemen saldırısı sonrası petrol fiyatları 0 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yemen'de meydana gelen olay ve dünya saati uygulaması ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Kayseri'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yeni binasının açılışı öncesinde açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Hiçbir sektör siyasi istikrarsızlığı sevmez, ama enerji sektörü hiç sevmez diye söylemiştim. Yemen'in dünyadaki petrol üretimindeki payı binde ikiler civarında. Çok ciddi bir miktar değil ama dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan'ın geçiş yolunda olması, hatta Basra'dan batıya giden bütün petrol ihracı ile alakalı konuların her birinin geçiş yolunda olması dünyadaki ham petrol fiyatlarını yüzde 5 civarında etkiledi. Her zaman söylüyoruz bu teknik konu olmaktan çıkar, istikrarsızlığın getireceği kalemler olarak ortaya çıkar demiştik. Yemen'de de öyle oldu. Müslümanlar orasındaki mezhep çatışmalarının ekonomik tarafını bir tarafa bırakırsak, siyaseten de kanayan bir yaradır. Bunun bir an önce bitmesini temenni ediyoruz" dedi.
Yaz saati uygulaması ile ilgili olarak ise Bakan Yıldız, "Biliyorsunuz geçtiğimiz 7 ay içinde yarım milyar TL'lik bir tasarruf olmuştu. Bir yıla karşılık geldiğinde de yarım milyar dolara karşılık gelen bir tasarruf oluyor. Gün ışığından daha fazla faydalanabilmek için yapılan bir uygulama. AB üyesi ülkelerle eş zamanlı davranabilmek için yapılan bir uygulama. Güneş doğduğunda daha az yatmış olalım. Gün ışığında işe başlamanın getireceği çok büyük avantajlar var. Türkiye geniş bir ülke her ilin uygulaması buna uygun olarak farklı olabilecektir. Valiliklerin mesai çalışması ile alakalı düzenleme yetkisi bulunmaktadır. Seçim döneminde Haziran ayına denk geliyor. Doğu ve batı illeri arasında sandıkların sayılma işlemi fark edebiliyor. Burada da aynı mantık söz konusudur" dedi.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

sahte hesap, Ertuğrul Sağlam, ereğli üniversitesi taban puanları, darıca kitabevi, özel batman bölge devlet hastanesi, adana adliyesi mübaşir alımları, doğu karadeniz deri ve zührevi hastalıklar derneği, lahor namaz vakitleri, varşova berlin arası, kahramanmaraş gaziantep arası, meksika çeteleri, gönen tedaş, mersin olimpiyat stadı ne zaman bitecek, didim fatih emlak, erdemir yerine, fethullah gülen imanınız varsa dayanacaksınız, suada uzucek,