Perşembe28.03.2024
HABERLER - DÜNYA - KUVEYT - KUVEYT
31 Mart 2015 - 21:00:02

Suriye'ye 3.8 milyar dolar yardım

Kuveyt'te düzenlenen Suriye'ye Yardım Konferansına katılan ülkelerden Suriye'ye 3,8 milyar dolar bağış taahhüdünde bulunuldu.
Suriye'ye 3.8 milyar dolar yardım 0 Kuveyt'te düzenlenen Suriye'ye Yardım Konferansına katılan ülkelerden Suriye'ye 3,8 milyar dolar bağış taahhüdünde bulunuldu.
Kuveyt'in ev sahipliğinde 3. defa düzenlenen Suriye'ye Yardım Konferansı'na katılan 78 ülke ve 40'ı aşkın sivil toplum örgütleri Suriye'ye önümüzdeki yıl içinde toplamda 3,8 milyar dolarlık bağış taahhüdünde bulundular. Bireysel olarak en fazla bağışı 507 milyon dolarla ABD yaparken, ev sahibi Kuveyt 500 milyon dolar, Birleşik Arap Emirlikleri 100 milyon dolar, Suudi Arabistan 60 milyon dolar bağış taahhüdünde bulundu. Avrupa Birliği ülkeleri ise 1,2 milyar dolar bağış taahhüdünde bulundular.
Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon bağış yapılan meblağın her bir dolarının bile amacına uygun olarak harcanacağını söyledi. Paranın ihtiyacı olan kimselerin ihtiyaçlarına yönelik olarak BM kurumları tarafından kullanılacağını belirten Ban, "Bu para şeffaf ve güvenilir bir şekilde kullanılacak. Bu paranın nasıl kullanıldığına dair de açık bir teftiş yapılacak. Ülkelerine mülteci kabul eden Türkiye, Lübnan, Ürdün, Irak ve Mısır'dan temsilciler katıldılar. Bu para mülteciler ve Suriye içinde ve dışında yaşayan Suriyeliler için harcanacak" dedi.
2013 yılında düzenlenen ilk konferansta BM 4,4 milyar dolar talep ederken 1,5 milyar dolar taahhütte bulunulmuştu, 2014 yılındaki konferansta BM 6,5 milyar dolar talep ederken 2,4 milyar dolar bağış sözü verilmişti. Bugün düzenlenen konferansta ise BM Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması için 8,4 milyar dolar talep ederken taahhütte bulunulan miktar 3,8 milyar dolarda kaldı.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Suriye'ye 3.8 milyar dolar yardım Suriye'ye 3.8 milyar dolar yardım Suriye'ye 3.8 milyar dolar yardım Suriye'ye 3.8 milyar dolar yardım

Yorum Yaz:



Aramalar:

Mehmet Ay, Balıkdamı Sulak Alanı, özgür masur tasarım fiyatları, taraf gazetesi özlem ertan, taner yıldız özelleştirme, belarus u21, kürtler nasıl olur, ardıçlı köyü tarsus, hüseyin mutlu akpınar ereğli, hakan çalhanoğlu gol arap spiker, hollanda hayvancılık, ahmet kaya al öfkemi, motosiklet ehliyeti fiyatı, oltu nun sesi, suriye jet krizi, burada laf çok ışın karaca, yeşilbahçe mahallesi portakal çiçeği bulvarı,