Cuma29.03.2024
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - İSTANBUL
27 Temmuz 2015 - 21:25:25

Şırnak, Van ve Erzurum'da teröristler karakollara saldırıyor

Irak'ta bulunan PKK kamplarının bombalanmasının ardından sonra eyleme geçen teröristler, bir çok karakola silahlı saldırıda bulundu. Akşam saatlerinden itibaren, Şırnak ve Van Erciş ile Erzurum'un Tekman ilçesinde askeri karakollara saldırı düzenlendi.
Şırnak, Van ve Erzurum'da teröristler karakollara saldırıyor 0 Irak'ta bulunan PKK kamplarının bombalanmasının ardından sonra eyleme geçen teröristler, bir çok karakola silahlı saldırıda bulundu. Akşam saatlerinden itibaren, Şırnak ve Van Erciş ile Erzurum'un Tekman ilçesinde askeri karakollara saldırı düzenlendi.

ŞIRNAK'TA TUGAY KOMUTANLIĞINA TACİZ ATEŞİ
Şırnak'ta terör örgütü mensuplarınca Çakır Söğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığına roketatarlı saldırı düzenlendi.
Edinilen bilgiye göre, Şırnak Merkez Çakır Söğüt Jandarma Tugay Komutanlığı'na PKK'lılar tarafından roketatarlı taciz ateşi yapıldı. PKK'lıların saldırısına askerilerin anında karşılık vermesi ile kısa süreli çatışma yaşandı. Askerler tarafından atılan bir aydınlatma fişeği kuru otların bulunduğu alana düşünce yangın çıktı. Yangın kısa bir süre sonra kendiliğinden sönerken, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığından kalkan 2 kobra tipi taarruz helikopteri PKK'lıların bulunduğu alanı ateş altına aldı.

TEKMAN'DA KARAKOLA SİLAHLI SALDIRI
Erzurum'un Tekman ilçesinde PKK'lı bir grup terörist jandarma karakoluna silahlı saldırıda bulundu.
Alınan bilgiye göre, gece saatlerinde PKK'lı bir grup terörist, Tekman ilçesine bağlı Gökoğlan beldesinde bulunan Jandarma Karakol Komutanlığına uzun menzilli silahlarla saldırdı. Askerlerin ateşe anında karşılık vermeleri üzerine çatışma çıktı. Şiddetli çatışmanın devam ettiği öğrenilirken güvenlik güçleri bölgeye takviye olarak kaydırıldı.
Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı ve 3 teröristin öldürüldüğü öğrenildi.
Öte yandan Tekman ve Karayazı ilçelerinde bugün akşam saatlerinde düzenlenen operasyonlarda 12 kişi terör örgütü üyesi olmak iddiasıyla gözaltına alındı. Şüpheliler sorgulanmak üzere ilçe emniyet müdürlüklerine götürüldü. Sabah saatlerinde yapılan operasyonda gözaltına alınan 34 kişiden ise mahkemeye sevk edilen 4 terör örgütü şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ERCİŞ'TE ASKERİ BİRLİĞE SİLAHLI SALDIRI
Van'ın Erciş ilçesinde bulunan 108'inci Topçu Alay Komutanlığı nöbet kulübesine kimliği belirsiz kişiler tarafından taciz ateşi açıldı.
Edinilen bilgiye göre, Erciş ilçesinde bulunan 108'inci Topçu Alay Komutanlığı'nda bulunan nöbet kulübesinde akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından taciz ateşi açıldı. Nöbet tutan askerler olaya anında karşılık vermesi üzerine şahıslar kaçarken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Olay sonrası bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildi.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Şırnak, Van ve Erzurum'da teröristler karakollara saldırıyor Şırnak, Van ve Erzurum'da teröristler karakollara saldırıyor

Yorum Yaz:



Aramalar:

Cengiz Ergün, Nüfus Müdürlüğ, sabancı üniversitesi kültürel çalışmalar, david silva vikipedi, ekrem çelebi çerkezoğlu, heyelan bölgeleri, domates serası nasıl yapılır, baykuş filmi, ukrayna jitomir, turgutlu uşak tren saatleri, çalar saat nasıl yapılır, yusuf ziya yılmaz aday adayı, şemdinli üzümkıran ilkokulu, sertaç boztepe dizileri, elektrik panosu yerden yüksekliği, içişleri komisyonu güvenlik paketi, karaciğer kanseri,