Çarşamba24.04.2024
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - ŞIRNAK
30 Temmuz 2015 - 16:59:41

Şırnak Uludere'de askeri araca bombalı saldırı

Şırnak'ın Uludere ilçesi Kalemli köyünde askeri aracın geçişi sırasında patlama yaşandı. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda özel harekat polisi, asker ve korucu sevk edilirken bölgede operasyon başlatıldı.
Şırnak Uludere'de askeri araca bombalı saldırı 0 Şırnak'ın Uludere ilçesi Kalemli köyünde askeri aracın geçişi sırasında patlama yaşandı. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda özel harekat polisi, asker ve korucu sevk edilirken bölgede operasyon başlatıldı.
Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Kalemli köyü civarında askeri aracın geçişi sırasında patlama gerçekleşti. Gerçekleşen patlamayla birlikte bölgeye çok sayıda takviye kuvvet sevk edildi. Sevk edilen zırhlı askeri araç ve kobra tipi helikopterlerin açtığı yoğun ateş ormanlık alanda yangına sebep oldu. Bölgeye çok sayıda köy korucusu ve özel harekat polisi de gönderildi. Askerler bölgede hava destekli operasyon başlatırken, patlamanın yaşandığı olay yerinde ise inceleme başlatıldı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde saldırı ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Şırnak'ın Uludere-Kanca yol kontrol noktasına personel değişimi için icra edilen konvoyun Şırnak Uludere Kalemli Mahallesi mevkiinden geçişi esnasında, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce önceden döşenmiş el yapımı patlayıcı patlatılmıştır. El yapımı patlayıcının patlamasını müteakip, çevrede pusu için mevzilenen Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla unsurlarımıza ateş açılmış, unsurlarımızın karşılık vermesi üzerine terörist ateşleri kesilmiştir. Olayı müteakip, bölgeye Şırnak'tan bir Kobra taarruz helikopter kolu sevk edilmiştir. Olayda personel zayiatı ve araç hasarı meydana gelmemiştir" denildi.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Erhan Kozatepe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş., fransa yemek kültürü, lionel messi resmi, dünyada en uzun menzilli füze, viyana filarmoni yeni yıl konseri, akdeniz üniversitesi hastanesi psikiyatri bölümü, çüngüş sağlık ocağı, konfeksiyon mağazası isimleri, balıkesir izmir yol durumu, çanakkale zaferi tam tarihi, lokum antalya, sabah gazetesi rüstem çetinkaya, altay tankı yorum, kpss soruşturması derinleşiyor, arkeolojik kazı iş ilanları, akdeniz üniversitesi hastanesi muayene ücretleri,