Perşembe28.03.2024
HABERLER - EKONOMİ - TÜRKİYE - İSTANBUL
27 Nisan 2015 - 08:06:11

Para kazanmak için hangi işi yapmalıyım? diyorsanız okuyun

Girişim sayısı ve istihdamda en yüksek payı 'hizmet sektörü' oluşturdu.
Para kazanmak için hangi işi yapmalıyım? diyorsanız okuyun 0 Girişim sayısı ve istihdamda en yüksek payı 'hizmet sektörü' oluşturdu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2013 yılı 'Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistikleri'ni açıkladı. Geçici sonuçlara göre, 2013 yılında faal olan girişimlerin yüzde 41,3'ü hizmet sektöründe, yüzde 39,9'u ise ticaret sektöründe. Avrupa Topluluğunda Ekonomik Faaliyetlerin İstatistikî Sınıflaması, (NACE) Rev. 2 kısım ayrıntısında ise ilk üç sıraya göre toptan ve perakende ticaret; motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı sektöründen sonra yüzde 15,6 ile Ulaştırma ve depolama ve yüzde 12,6 ile İmalat sanayi sektörleri yer aldı.
Hizmet sektörü toplam istihdamın yüzde 35,8'ini oluştururken; sanayi sektörünün istihdam payı yüzde 29,5 oldu. NACE Rev. 2 kısım ayrıntısında ise yüzde 27,1'lik pay ile İmalat sanayi, yüzde 24,3 ile Toptan ve perakende ticaret; motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı, yüzde 10,3 ile İnşaat sektörü izledi.
Sanayi sektörü faktör maliyetiyle katma değerde yüzde 42,5'lik pay ile ilk sırada yer aldı. Girişimlerin en fazla bulunduğu ve istihdam payı en yüksek olan hizmet sektörünün katma değer payı yüzde 30,7 iken, ticaret sektörünün katma değer payı yüzde 19,8 oldu.

CİRODA LİDER ULAŞTIRMA VE DEPOLAMA SEKTÖRÜ
Ulaştırma ve depolama sektörü ciroda yüzde 40,3'lük pay ile ilk sırada yer aldı. Hizmetlerde yaratılan ciroda en yüksek paya sahip diğer kısımları ise sırasıyla yüzde 12,2 ile İdari ve destek hizmet faaliyetleri, yüzde 12,1 ile Konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri, yüzde 11,8 ile Bilgi ve iletişim ve yüzde 11,1 ile Mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler izledi.
İmalat sanayindeki girişimlerin yüzde 60,8'i düşük teknoloji ile çalıştı. Düşük teknolojide yoğunlaşan imalat sanayindeki girişimler, istihdamın yüzde 53,8'ini, faktör maliyetiyle katma değerin yüzde 39,1'ini oluşturdu.
Orta-düşük teknoloji ve orta-yüksek teknoloji düzeylerinde girişim sayısı ve istihdam oranları farklı iken, yaratılan faktör maliyetiyle katma değer açısından büyük bir faklılık göstermedi.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Zeynel Emre, forma sponsorluğu, akyazı uydu görüntüsü, taylan tanay viki, kongre antalya, kaan ayhan kicker, amasra fatih sultan mehmet, yunanistan ile ilgili haberler, yalçın akdoğan röportaj, afşin emlak, gelibolu yarımadası alan kılavuzları koop.eceabat, kadın cinayetlerini önleme platformu, bollywood cafe, la polifenol oxidasa, zeytinburnu belediyesi ismail kara, beren saat fotoğrafları, sırbistan ingilizce yazılışı,