Perşembe28.03.2024
HABERLER - POLİTİKA - TÜRKİYE - ANKARA
26 Kasım 2015 - 14:14:05

Özür isteyen Putin'e cevap: 'Aynı ihlal bugün olsa yine aynı tepki verilecektir'

Türkiye sınırını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı olay bugün olsa yine aynı tepkiyi vereceklerini söyledi.
Özür isteyen Putin'e cevap: 'Aynı ihlal bugün olsa yine aynı tepki verilecektir' 0 Türkiye sınırını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı olay bugün olsa yine aynı tepkiyi vereceklerini söyledi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 15. Muhtarlar Buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Bayırbucak Türkmenleri ve ılımlı muhalefeti desteklediğini ve desteklemeye de devam edeceğini söyledi. Sınır ihlali yapan uçağın vurulmasına değinen Erdoğan, "Ne Rusya'ya ne de başka bir ülkeye doğrudan askeri müdahalemiz söz konusu değildir. Aynı ihlal bugün yapılsa Türkiye yine aynı tepkiyi vermek zorundadır. Karşı tarafın tedbirlerini alması lazım" dedi.

PUTİN'E CEVAP
Rusya Devlet Başkanı Putin'in "Türkiye'yi İslamlaştırma gayreti içindeler" sözüne de yanıt veren Erdoğan, "Bu nasıl bir cümledir? Türkiye'nin yüzde 99'u zaten Müslüman. Tespite bakın. Böyle bir yaklaşım olur mu? Ben şimdi 'Rusya'yı Hristiyanlaştırmaya çalışıyorlar' desem doğru olur mu" ifadelerini kullandı.

IŞİD SUÇLAMALARINA SERT YANIT
Türkiye'yi IŞİD'den petrol almakla suçlayanlara da rest çeken Erdoğan, "İspatlayamazsan müfterisin" dedi. Cumhurbaşkanı, "Bizi DAİŞ'ten petrol almakla suçluyorlar. Bunu iddia edenler ispatlamakla mükellef. Aksi takdirde ben onları müfteri olarak sıfatlandırırım. DAİŞ'in para ve silah kaynağını ararken bakılacak ilk yer Esed rejimi ve onun destekçileridir" diye konuştu.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Özür isteyen Putin'e cevap: 'Aynı ihlal bugün olsa yine aynı tepki verilecektir' Özür isteyen Putin'e cevap: 'Aynı ihlal bugün olsa yine aynı tepki verilecektir' Özür isteyen Putin'e cevap: 'Aynı ihlal bugün olsa yine aynı tepki verilecektir'

Yorum Yaz:



Aramalar:

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Selahattin Eyyubi Mahallesi, kuşlar yaşar dinle, mahmut tanal umre, yemek borusu görevi kısaca, ahmet aydın ekmek, peşmerge sitesi, diyarbakır ezan vakitleri, cristiano ronaldo oynadığı mevki, uyuşturucu madde yapımı, sarıyer çaykur rize, turgutlu devlet hastanesi dermatoloji, iznik gölü arsa, sırbistan rakısı, sabancı üniversitesi not ortalaması, geçim sıkıntısı ile ilgili ayet, akbaş reklam bodrum,