Cuma29.03.2024
HABERLER - POLİTİKA - FRANSA - PARİS
01 Aralık 2015 - 14:12:12

Obama, Türkiye için ne dedi? Görüşme sonrası Obama'dan açıklamalar

ABD Başkanı Barack Obama, "NATO müttefiki ABD, Türkiye'nin sınırlarını ve hava sahasını koruma ve savunma hakkına sahip olduğunu her zaman dile getirmektedir ve desteklemektedir" dedi.
Obama, Türkiye için ne dedi? Görüşme sonrası Obama'dan açıklamalar 0 ABD Başkanı Barack Obama, "NATO müttefiki ABD, Türkiye'nin sınırlarını ve hava sahasını koruma ve savunma hakkına sahip olduğunu her zaman dile getirmektedir ve desteklemektedir" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris'te gerçekleştirilen BM İklim Değişikliği Zirvesi sırasında ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Erdoğan ve Obama görüşmenin ardından düzenlenen basın mensuplarına açıklamada bulundu. ABD Başkanı Barack Obama, görüşmede Suriye konusunun ele alındığını ifade ederek, "Rusya konusunu da aynı şekilde tartışabildik. NATO müttefiki ABD, Türkiye'nin sınırlarını ve hava sahasını koruma ve savunma hakkına sahip olduğunu her zaman dile getirmektedir ve desteklemektedir. Biz her zaman Türkiye'nin egemenliğini desteklemeye devam ediyoruz. Konuştuğumuz konulardan bir tanesi gerginliği azaltmak, bölgedeki gerginliği düşürebilmek, bunları diplomatik yollarla çözmektir" diye konuştu.
Koalisyonla amacın IŞİD'e karşı mücadele olduğunu ifade eden Obama, Türkiye'nin bu bağlamda desteğini her zaman sunduğunu, sınırların korunması konusunda, mültecilere sunulan insani yardım hususunda Türkiye'nin katkılarını çok iyi bildiklerini dile getirdi. Obama, DAEŞ'in bölgeden uzaklaştırılması konusunda katkı sağlanması konusunda Erdoğan'a teşekkür etti.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Fatih Endüstri Meslek Lisesi, Murat Berberkayar, lagos or faro, diyanet işleri başkanlığı personeli, recep tayyip erdoğan programı, osmanlı imparatorluğu siyasi haritası, adnan menderes üniversitesi hazırlık, toyota şubat kampanya, ankara üniversitesi okul öncesi öğretmenliği, ertuğrul sağlam vikipedi, arsenal amblemi, cidde yerel saati, gelin arabası nikah şekeri, abdullah budak ölümü, beyzbol sopası anlamı, fidan lokantası, sinan engin ve seda sayan,