Perşembe28.03.2024
HABERLER - ÇEVRE - TÜRKİYE - MERSİN
31 Ağustos 2015 - 10:10:03

Mersin Silifke'de binlerce balık telef oldu

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atakent Mahallesi'nden geçen sulama kanalında henüz bilinmeyen bir nedenle binlerce yavru balık telef oldu.
Mersin Silifke'de binlerce balık telef oldu 0 Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atakent Mahallesi'nden geçen sulama kanalında henüz bilinmeyen bir nedenle binlerce yavru balık telef oldu.
DSİ'ye ait kanala arıtma tesisinden bulaştığı iddia edilen kirliliğin, kanalda balıkların ölümüne yol açtığı öne sürüldü. Sabah saatlerinde kanal boyunda yürüyüş yapan tatilciler su üzerinde binlerce ölü yavru balık görünce şaşkına döndü. Tatilciler, kanaldan su içen hayvanlarının hastalandığını iddia ederken, yıllardır kanalın suyunun hiç bu kadar kirli olmadığını belirttiler.
Tatile gelen Bülent Güleç, yıllardır böyle bir kirlilik görmediklerini belirterek, "Bu kanalda balıklar ölüyor. Kanaldan su içen hayvanlar rahatsızlanıyor. Bir an önce suyun kirletilmesinin önlenmesini istiyoruz. Biz kanalda balık ölümlerini fotoğraflayarak yetkililere bildirdik. Ekipler buradan numune aldı. Burada ciddi bir çevre felaketi yaşanıyor. Buna bir çözüm bulunmazsa daha büyük sonuçlar ortaya çıkacak" dedi.
Yetkililer tarafından ölü balık ve su numunesi alındığı belirtildi. Yetkililer arıtma tesisinin kanalla bağlantısı olup olmadığını araştırarak, balık ölümlerinin arıtma tesisinin bulunduğu noktaya yaklaşık 150 metre mesafeden başlayıp 300 metre boyunca yaşandığını belirledi. Bu bölümlerde yoğun bir şekilde kanalın bitki örtüsüyle ve su yüzeyinin yosunla kaplandığını tespit eden yetkililer, görüntü ve fotoğraf alarak durumu belgeledi. Su ve ölü balık numunesi alırken kendi aralarında bütün ihtimalleri değerlendiren ve kirliliğin kaynağı konusunda doğru sonuca varmak üzere fikir egzersizi yapan yetkililer, kesin sonucun numunelerin tahlilinden sonra ortaya çıkacağını söylediler.

"SIKINTI GEÇMİŞTEN GELEN BİR SIKINTI"
Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ilgili birimlerle birlikte gerekli çalışmalara başladıklarını belirterek, "İlçemiz Atakent Mahallesinde balık ölümleri ile gündeme gelen sıkıntı, geçmişten bu yana devam eden bir sıkıntıdır. Atakent Mahallemiz yoğun bir şekilde yazlıkçıların yaz mevsimi ile birlikte denize girmek üzere geldikleri bir mahallemizdir. Bu Mahallemizde çok sayıda misafir ağırlıyoruz. Bu Mahallemizde nüfus yazın arttıkça oradaki mevcut arıtma tesisi kapasite itibari ile cevap veremiyor. Bu MESKİ tarafından biliniyor. MESKİ oradaki arıtma tesisin kapasiteni arttırmak için gerekli çalışmaları yapıyor diye biliyoruz. Bu konuda zaman zaman MESKİ ile bu konuda görüşmelerimiz oldu. MESKİ Bu yıl itibari ile arıtma tesisinin kapasitesini yüzde 25 artırdıklarını bize bildirdiler. Bu da yeterli değil. Yeterli şekilde oradaki ihtiyaca cevap verilebilmesi için kapasitenin arttırılması için çalışmaların yürütüldüğünü biliyoruz. Bu arada bu tür ciddi sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Ciddi bir çevre kirliliği söz konusudur. Balık ölümlerinin nedeni belli değil. Balık ölümlerinin arıtma tesisinden deşarj edilen sudan mı kaynaklı yoksa orada medcezir oluşumundan kaynaklı ya da farklı bir hadise mi var. Onu bilemiyoruz. Bu yapılacak tahlillerden sonra ortaya çıkacak sonuçtur. Gerekli çalışmalar yürütülüyor. İlgili birimlerimiz numuneleri aldı. Balık ölümlerinin gerçek sebebini böylelikle ortaya çıkaracağız" dedi.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Mersin Silifke'de binlerce balık telef oldu Mersin Silifke'de binlerce balık telef oldu

Yorum Yaz:



Aramalar:

solaryum, Yalıköy beldesi, yatabare müslüman, jamaika adası, evleneceksen gel ceza, hurda bilgisayar, range rover vikipedi, tübitak ortaöğretim proje örnekleri, antalya eğitim ve araştırma hastanesi çene cerrahisi, nüfus kaydı kontrol, hakkari havalimanı, kadın cinayetleri belgesel, vizontele leman, hastane oyunu, enfeksiyon hastalıkları için şifalı bitkiler, igdaş proje değişikliği, izmir valiliği bimer,