Cuma29.03.2024
HABERLER - EKONOMİ - TÜRKİYE - İSTANBUL
29 Ağustos 2015 - 08:42:53

Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarını yükseltti

Merkez Bankası, çekirdek dışı yükümlülükler için üç yıldan uzun vadeyi teşvik etmek amacıyla, mevduat/katılım fonu dışı yabancı para yükümlülükler için zorunlu karşılık oranlarını değiştirdiğini açıkladı.
Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarını yükseltti 0 Merkez Bankası, çekirdek dışı yükümlülükler için üç yıldan uzun vadeyi teşvik etmek amacıyla, mevduat/katılım fonu dışı yabancı para yükümlülükler için zorunlu karşılık oranlarını değiştirdiğini açıkladı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 'Küresel Para Politikalarının Normalleşme Sürecinde Yol Haritası' çerçevesinde çekirdek dışı yükümlülükler için üç yıldan uzun vadeyi teşvik etmek amacıyla mevduat/katılım fonu dışı yabancı para yükümlülükler için zorunlu karşılık oranlarını değiştirildiğini duyurdu. Buna göre; mevcutta yüzde 20 olan 1 yıla kadar vadeli mevduat/katılım fonu dışı yabancı para yükümlülükleri, yüzde 25 olarak yeniden belirlendi.
Bu oran 2 yıla kadar olan söz konusu yükümlülükler için yüzde 14'ten yüzde 20'ye, 3 yıla kadar olanlar için yüzde 8'den yüzde 15'e yükseltilirken; 5 yıla kadar olan yükümlülükler için yüzde 7 olarak sabit tutuldu; 5 yıldan uzun vadeli olanlar için ise oran yüzde 6'dan yüzde 5'e çekildi.
Merkez Bankası, yeni oranların 28 Ağustos 2015 tarihinden sonra oluşacak yeni yükümlülüklere 23 Ekim 2015 tarihli tesis döneminden itibaren uygulanacağını ve 28 Ağustos 2015 tarihi itibarıyla mevcut yükümlülüklere vadeleri sonuna kadar, mevcut oranların uygulanmasına devam edileceğini belirtti.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Atakum, Ata Nejat Ertek, dağcılık bıçak, mardin belediyesi, şevval sam ve kazım koyuncu gelevera deresi, kirpi sonic oyna, devrimci işçi sendikaları konfederasyonu nedir, fethiye devlet hastanesi hüseyin yalçın, amasya lisesi, bursaspor iletişim, altan erkekli vahide gördüm, büyükçekmece belediyesi vergi numarası, tarsus belediyesi su fatura sorgulama, akdeniz üniversitesi eğitim bilimleri enstitüsü, ahmet çakar liverpool beşiktaş, narman son haber, kazan fuat erkmen anadolu imam hatip lisesi,