Cuma19.04.2024
HABERLER - POLİTİKA - TÜRKİYE - ANKARA
27 Mart 2015 - 12:56:10

Mehmet Metiner'den ifade değiştiren İsmet Berkan'a Kabataş tepkisi

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Gezi olayları sırasında yaşanan Kabataş saldırısını "gördüm" diyen gazeteci İsmet Berkan'ın bir yıl sonra "görmedim" demesine tepki gösterdi.
Mehmet Metiner'den ifade değiştiren İsmet Berkan'a Kabataş tepkisi 0 AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Gezi olayları sırasında yaşanan Kabataş saldırısını "gördüm" diyen gazeteci İsmet Berkan'ın bir yıl sonra "görmedim" demesine tepki gösterdi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, TGRT ekranlarında Yusuf Ziya Orhan'ın sunduğu "Gündem Analiz" programının canlı yayın konuğu oldu. Metiner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "aldatıldık" sözlerine tepki gösterenlerin Kabataş ile ilgili gazeteci İsmet Berkan'ın özrünü yeterli bulmasını eleştirdi. Öcalan'ın silah bırakma çağrısına ilişkin olarak da 2013'teki çağrının gerisinde olduğunu söyleyen Metiner, PKK'nın Dağlıca saldırısına ilişkin ise "Verilen mesajın farkındayız" dedi.
Gezi olayları sırasında yaşanan Kabataş saldırısını "gördüm" diyen gazeteci İsmet Berkan'ın bir yıl sonra "görmedim" sözlerine tepki gösteren Metiner, yapılanların seçime giderken AK Parti ve muhafazakar kesim üzerine yeni bir algı operasyonu olduğunu iddia etti. Metiner, "Cumhurbaşkanımız da Harp Akademileri'nde yaptığı konuşmada sahte tapeler üzerinden aldatıldığımızı söyledi. 'Vay nasıl aldatılırsınız' Allah'ım, ya rabbim. Böyle bir gazetecilik anlayışı. Ama İsmet Berkan'a gelince adamın özrünü yeterli görüyorlar. Peki kardeşim, sen 'gördüm' dedin yazı yazdın, gerçekten gördüysen bunu söyle. Görmediğin halde niye 'gördüm' diye yazı yazma ihtiyacı hissettin, bir de bunu söyle. Neyi gördüğünü söyleyerek yazı yazma ihtiyacı hissettin. O yüzden ben şahsen seçime doğru giderken bunun da bir başka AK Parti'ye, dindar muhafazakar kesime yönelik bir başka algı operasyonu olduğu kanaatindeyim. Bir başka psikolojik harbin bir parçası olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

"ÖCALAN'IN 2015 NEVRUZUNDA SÖYLEDİKLERİ CEFFELKALEM SÖZLERDİ"
Çözüm sürecine ilişkin sorulara da cevap veren Metiner, İmralı'dan 21 Mart'ta yapılan silah bırakma çağrısının 2013 yılındaki çağrının çok gerisinde olduğunu söyledi. Metiner, "2013 nevruzunda Öcalan'ın söyledikleri çok daha tarihsel perspektifi içinde de anlamı ve derinliği olan sözlerdi. 2015 nevruzunda söyledikleri çok daha ceffelkalem, çok daha beylik sözlerdi. Lafların önemsizliğini söylemiyorum ama birkaç gün öncesinde Dolmabahçe'de açıklanan mektubunun da gerisindeydi. Belli ki Kandil'in direncini kıramadığı için somut bir takvim açıklamadı ve belirsizliğe açık alanlar bıraktı" şeklinde konuştu.

"SEÇİM ÖNCESİNDE VERİLEN MESAJIN FARKINDAYIZ"
PKK'nın Dağlıca saldırısını da değerlendiren Metiner, "Verilen mesajın farkındayız. Seçim öncesinde HDP, Kandil'in silahlarını yanına alarak yeni haram oylar devşirmeye çalışıyor" dedi.
Metiner, "Tehditle şantajla, zorla Kürtlerin siyasal tercihleri değiştirilmek isteniyor. 'Sandık başına gidemesinler, gittiklerinde de HDP'ye oy versinler', çözüm sürecinin ruhu ile bağdaşmaz bu. HDP, Kürt halkının siyasal iradesi üzerine silah ipoteğini koyarak demokrasiden ne kadar uzak olduğunu gösteriyor" diye konuştu.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Deniz Otobüsü, El Yazısı Girişi, türkiye basketbol ligi maçları hangi kanalda, zatürre tedavisinde alternatif tıp, şişli belediye binası adres, toyota ft1, kargo firması açmak, sınav analizi nasıl yapılır, kuğu müzik, mimar sinan logo, ermenistan cumhurbaşkanı ne dedi, kösem sultan hakkında bilgi, şili önemli şehirleri, meyve likörü, gönül işleri günü, iskenderun yemekleri, kural hatası nedir,