Perşembe28.03.2024
HABERLER - BİLİM VE TEKNOLOJİ - TÜRKİYE - İSTANBUL
18 Nisan 2015 - 15:22:34

Led aydınlatmanın avantajları

Aydınlatma sektöründe çığır açan LED aydınlatma ürünleri içeriğinde cıva barındırmaması nedeniyle sağlık ve çevre dostu. Next LED aydınlatma Satış Müdürü Yavuz Ersöz, "Tamamı gerekli testlerden geçen Next LED ürünleri yüzde 85'e varan enerji tasarrufu sağlıyor" dedi.
Led aydınlatmanın avantajları 0 Aydınlatma sektöründe çığır açan LED aydınlatma ürünleri içeriğinde cıva barındırmaması nedeniyle sağlık ve çevre dostu. Next LED aydınlatma Satış Müdürü Yavuz Ersöz, "Tamamı gerekli testlerden geçen Next LED ürünleri yüzde 85'e varan enerji tasarrufu sağlıyor" dedi.
Yüksek enerji tasarrufu, daha az ısı kaybı, uzun ömürlü oluşu, çevreye duyarlı olması ve azalan bakım giderleri nedeniyle son zamanlarda tüketiciler tarafından akla gelen aydınlatma ürünlerinin başında gelen LED aydınlatmalar yüzde 85'e kadar tasarruf sağlamasıyla dikkat çekiyor. Uzun araştırmalar sonucu A sınıfı ürünleri tercih ettiklerini belirten Next LED aydınlatma Satış Müdürü Yavuz Ersöz, "A sınıfı ürünleri tercih ettik. İyi bir AR-GE döneminden sonra tam değerleri yansıttık. İnsanlar bu değerler konusuna yanlışa düşebiliyor. 10 watt yazan bir ürün daha az ışık akışı sağlayabiliyor" dedi.
Tüketicilerin bilmesi gereken en önemli detayın ünlü markaları tercih etmeleri olduğunu dile getiren Yavuz Ersöz, "LED aydınlatmanın soğutması çok önemli. Piyasada birçok plastik ürünle karşılaşabiliyoruz. Bunların soğutmaları iyi olmadığı için orta vadeli ürünler oluyor. Bu ürünleri ellerine aldıklarında ağırlığından anlayabilirler. Plastik mi? alüminyum mu? olduğu ağırlığından anlaşılacaktır. Dışında termal plastik adını verdiğimiz bir plastik katman var. Onun altında da bir alüminyum katman yer alıyor. Alüminyum katman sayesinde soğutmasını sağlıyoruz böylelikle ısı dışarıya atılıyor. Böylelikle daha uzun ömürlü oluyor ürünler ve teknik değerlerini ışık akışını kaybetmemiş oluyor. Bunlara dikkat etmek gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

TASARRUF VE SAĞLIK TEK ÜRÜNDE
LED aydınlatmaların yaklaşık yüzde 85'e varan oranlarda tasarruf sağladığına dikkati çeken Ersöz, sözlerine şöyle devam etti: "Teknik değerler doğru fakat bütün LED ürünler için aynı tasarruf değerlerini veremiyorum. Bunlar bir teste tabidir oradan geçirmek gerekiyor. Ancak Next LED ürünlerinin tamamı gerekli testlerden geçmiştir ve teknik değerler doğrudur. Günümüzde de elektrik tüketimi ciddi seviyede. Burada aydınlatmanın da ciddi payı var. Eski ürünlerib LED lambalarda değiştirilmesi gerekiyor. Çünkü ciddi seviyede elektrik tüketimine neden oluyorlar.
LED ürünlerde cıva buharı olmadığı için sağlığa hiçbir zararı yok. Ancak özellikle enerji tasarruflu ürünlerde cıva buharı var. Ürünler kırıldığında cıva buharı da dışarı çıkabilir insanlar bu cıva buharını soluduklarında bunu vücuttan atma şansları yok. LED ürünlerde böyle bir sorun yaşanmıyor. Tamamen sağlık ve çevre dostudur. Bu nedenle LED ürünlere geçmeleri tüketiciler açısından büyük avantaj sağlayacaktır."
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Orhangazi, molotofkokteylli saldırı, bahri ergin, leylek şarkısı sözleri, recep altepe torunu, manisa flo, hayvanlar ve özellikleri, çekmeköy özel avrupa koleji, çüngüş albayrak köyü, akdam racehorse, gülhane askeri tıp akademisi adresi istanbul, malatya yıldıztepe mahallesi posta kodu, biber gazı panzehiri, selma yıldız özyanık, belarus telefon kodu, ermenek şiirleri, sürüngenler özellikleri nelerdir,