Cuma29.03.2024
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - KAHRAMANMARAŞ
01 Eylül 2015 - 11:39:24

Kahramanmaraş'ta Keçi kurtarma operasyonu

Kahramanmaraş'ta sarp kayalıklarda mahsur kalan 2 keçi, tam 3 gün sonra kurtarıldı.
Kahramanmaraş'ta Keçi kurtarma operasyonu 0 Kahramanmaraş'ta sarp kayalıklarda mahsur kalan 2 keçi, tam 3 gün sonra kurtarıldı.
Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ta Nevzat Özpolat'a ait iki keçi, 3 gün önce Ok Kayası Söğütlüpınar mevkisinndeki sarp kayalıkların olduğu bölgede düşerek mahsur kaldı. Hayvanların sahibi Özpolat, 3 gün boyunca hayvanlarını çıkartmak için uğraştığını ancak başaramadığını söyledi.
Daha sonra AFAD ve Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği'nden (KADAK) yardım istendi. AFAD koordinesinde KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan ve ekibi bölgeye giderek keçileri kurtarmak için çalışma başlattı.

3 SAAT BOYUNCA UĞRAŞTILAR
Uzun süren yolculuğun ardından kurtarma ekipleri bölgeye ulaşarak çalışma başlattı. KADAK üyeleri 3 saat süren çalışma sonrasında kayalıklara düşen keçileri kurtardı.
Nevzat Özpolat ise keçilerini kayalıkların yakınından götürdüğü esnada düştüklerini söyledi. Özpolat, "Buraya düşeli 3 gün oldu. Dal götürdük ulaştıramadık hayvanlara. Taş attık çıkmadılar" dedi.
KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan ise, "Kayalarda vatandaşımızın iki tane keçisi mahsur kalmış. Üç gündür bölgede aç susuz bekliyorlar. Zor şartlarda, yaklaşık 3 saat süren bir çalışma ile yukarıdan keçilerimizi indirdik. Kazasız belasız faaliyeti tamamladık. Ümit ediyoruz ki keçiler bir daha böyle zor yerlerde kalmaz" diye konuştu.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

ceviz ormanı, Kösem Sultan kim olacak?, ayten gökçer kocası, kurtuluş savaşı ıle ılgılı şiir, osmancık jandarma telefon, mardin foto, turgut reis mahallesi muhtarı kim oldu, cilvegözü gümrük operasyonu, boşnakça öğrenmek zor mu, piyano gam, sinop üniversitesi myo, mustafa yaman bursa, doğu anadolu projesi bölge kalkınma idaresi uzman alım ilanı, tarsus devlet hastanesi satınalma, mali müşavirlik bürosu açmak için gerekli evraklar, sakız adası turları, balıkesir hasan basri çantay mahallesinde kiralık evler,