Perşembe28.03.2024
HABERLER - DÜNYA - IRAK - RAMADİ
23 Mayıs 2015 - 18:26:54

IŞİD'e saldırı

Irak hükümet birlikleri, Ramadi'yi geri almak için harekete geçti. ABD liderliğindeki koalisyon da IŞİD mevzilerine 22 hava saldırısı düzenledi.
IŞİD'e saldırı 0 Irak hükümet birlikleri, Ramadi'yi geri almak için harekete geçti. ABD liderliğindeki koalisyon da IŞİD mevzilerine 22 hava saldırısı düzenledi.
Üst düzey bir Irak polis yetkilisi, hükümet birlikleri tarafından başlatılan taarruz kapsamında IŞİD'in Hüseybe kentindeki bazı mevzilerinin düşürüldüğünü belirtti. Yetkili, mevzilerin çevresindeki bölgelerin de ele geçirildiğini belirterek, Fırat Vadisi'nde bulunan Hüseybe'nin Ramadi'ye taarruz açısından stratejik önem taşıdığına işaret etti.
Ramadi'nin doğusundaki El Halidiye'de de IŞİD'in saldırısı, Irak hükümet birlikleri ve müttefik aşiret milisleri tarafından geri püskürtüldü.
Öte yandan, ABD liderliğindeki askeri koalisyonun dünden bu yana Irak ve Suriye'deki IŞİD mevzilerine 22 hava saldırısı düzenlediği açıklandı. Saldırılardan dördünün Ramadi kenti yakınlarındaki mevzilere yönelik olduğu belirtildi. Operasyonda IŞİD birliklerinin ve zırhlı araçlarının hedef alındığı kaydedildi.
Irak'ta ayrıca El Esad, Beyci, Felluce, Haditha, Kerkük, Mahmur, Musul, Sincar, Tel Afer'de IŞİD birliklerinin, ağır makineli silahların, zırhlı araç ve binaların vurulduğu ifade edildi. Suriye'de ise Haseke, Deyrüzzor, Kobani, Tadmur'daki IŞİD mevzilerinin, bir tank ve 6 uçaksavar sisteminin vurulduğu kaydedildi.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Aslan Atem, mahya, rafet el roman hanımeli, kemer imam hatip ortaokulu, hasan akgün gaziantep, afganistan osmanlı, doğal yaşam parkı ingilizce, siri benzeri uygulama, tifüs bulmaca, izmir valiliği yikob, sosa beste sözleri, game of thrones en iyi sahneler, akçakoca üniversite evleri satılık, işsizlik ödeneği alma şartları, fatih erbakan seçim, bahçelievler ilçe emniyet müdürlüğü randevu, zorlu center ofis,