Salı16.04.2024
HABERLER - DÜNYA - KUZEY KORE - PYONGYANG
10 Aralık 2015 - 20:03:12

Hidrojen bombası ürettiğini açıklayan Kuzey Kore, nükleer güç olma yolunda

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, hidrojen bombası ürettiklerini ve bunu nükleer silahlarla birlikte kullanma kapasitesine kavuştuklarını söyledi.
Hidrojen bombası ürettiğini açıklayan Kuzey Kore, nükleer güç olma yolunda 0 Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, hidrojen bombası ürettiklerini ve bunu nükleer silahlarla birlikte kullanma kapasitesine kavuştuklarını söyledi.
Kim Jong-un, başkent Pyongyandg'daki silah fabrikasını gezerken yaptığı açıklamada, "Bağımsızlığımız ve ulusal onurumuzu nükleer ve hidrojen saldırılarla savunma kapasitesine kavuşan büyük bir nükleer güç haline geldik" dedi. Kim, Kuzey Kore'nin askeri endüstrisini etkin bir şekilde geliştirmeye de devam edeceklerini ifade etti.
Kuzey Kore medyasında yer alan haberlerde, Kuzey Kore liderinin ilk kez, ülkesinin geliştirilmiş silaha sahip olduğunu dile getirdiği ifade ediliyor.
(İHA)

Yorum Yaz:


Yorumlar:

mustafa kılıçherkes insanlığın sonu için çalışıyor11 Aralık 2015 - 17:46:28

Aramalar:

çamur çulluğu, emeklilerin intibak davası, ölürken neler oluyor, belarus canlı kamera, bengalce alfabesi, ibrahim tatlıses urfalımısan, türkiye istatistik kurumu nedir kısaca, kalaşnikof namlu ömrü, samsun eğitim ve araştırma hastanesi esengül kaya, nizip ticaret borsası anadolu lisesi, mühimmat dolu otobüs, bursa büyükşehir belediyesi yüzme kursları, gaziantep üniversitesi şahinbey araştırma ve uygulama hastanesi iletişim, simit ve çay, mesut barzani fotoları, meyve ağaçları dikimi, mermer ebatları,