Perşembe28.03.2024
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - HAKKARİ
31 Temmuz 2015 - 14:22:47

Hakkari-Çukurca yolunu kapatan teröristler yola patlayıcı döşedi

Hakkari-Çukurca karayolunu trafiğe kapatan teröristler, mutfak tüplerine yerleştirdikleri patlayıcıları da yola döşedi.
Hakkari-Çukurca yolunu kapatan teröristler yola patlayıcı döşedi 0 Hakkari-Çukurca karayolunu trafiğe kapatan teröristler, mutfak tüplerine yerleştirdikleri patlayıcıları da yola döşedi.
Dün öğle saatlerinde bir grup PKK üyesi, Hakkari-Çukurca karayolunun 40. kilometresinde bulunan Şine Köprüsü'nde yüksek gelirim direklerini yola devirerek trafiğe kapatmıştı. Karayoluna toprak da dolduran PKK üyeleri, üzerine ise içerisine patlayıcı yerleştirdikleri 4 adet mutfak tüpünü koyarak patlamaya hazır hale getirdiler.
Hakkari ve Çukurca istikametinde gelen araçları durduran PKK üyeleri, burada kimlik kontrolü yaparak bir süre yolcularla görüştüler. Çukurca istikametinde gelen İl Özel İdaresi ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne ait iki aracı ateşe veren PKK üyeleri, personeli ise serbest bıraktılar. 30'a yakın aracın anahtarını alan PKK üyeleri, daha sonra buradan ayrıldılar.
Hakkari-Çukurca karayolunda bulunan Şine Köprüsü yakınlarında yaşananlar kameralar tarafından görüntülendi. Yüksek gelirim direklerinin devrildiği, yola dökülen toprak hafriyatın üzerinde tuzaklanmış tüpler dikkatlerden kaçmadı. Şine Köprüsü'ne kadar gelen yolcular burada yaya olarak karşı tarafa geçerek başka araçlarla yollarına devam ettiler.
Eşyalarını sırtlarına alarak yolun karşı tarafına geçen vatandaşlar, kameralara konuşmaktan çekinerek, çözüm sürecinin devam etmesini istediler.
Hakkari'den 7 kilometre mesafede bulunan Depin Polis Kontrol Noktası'nda ise Çukurca istikametine güvenlik gerekçesi ile araçların çıkışlarına izin verilmedi. Karayolunda çalışma yapılacağını ifade eden yetkililer, yapılan çalışmaların ardından yolu ulaşıma açacaklarını belirttiler.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Hakkari-Çukurca yolunu kapatan teröristler yola patlayıcı döşedi Hakkari-Çukurca yolunu kapatan teröristler yola patlayıcı döşedi Hakkari-Çukurca yolunu kapatan teröristler yola patlayıcı döşedi

Yorum Yaz:



Aramalar:

Süleyman Tapsız, müze ziyaretçisi, lapseki adatepe köyü satılık, karaköy ünlü mekanlar, kuşlar toplanmış göçüyorlar keşke yalnız bunun için sevseydim seni, ronaldinho son dakika, yüreğir fatin rüştü zorlu ortaokulu, deniz çoban haberleri, arjantin vize, tanap projesi ortakları, çatak uzuntekne köyü, vebadan ölen padişah, diyetisyen bahar demirkıran, necip uysal bilgileri, aşti ankaray, neslihan başaran aktay, yerel gazete ne demektir,