Cuma29.03.2024
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - GAZİANTEP
31 Temmuz 2015 - 14:25:37

Gaziantep'te şiddet uygulayan koca, eşini 18 yerinden bıçakladı

Gaziantep'te eşinden şiddet gördüğü için ablasının yanına yerleşen kadın, kendisini sürekli takip eden kocası tarafından yolcu minibüsünde 18 yerinden bıçaklandı.
Gaziantep'te şiddet uygulayan koca, eşini 18 yerinden bıçakladı 0 Gaziantep'te eşinden şiddet gördüğü için ablasının yanına yerleşen kadın, kendisini sürekli takip eden kocası tarafından yolcu minibüsünde 18 yerinden bıçaklandı.
Olay, Düztepe Mahallesi Özdemir Caddesi'nde bir toplu taşıma aracında meydana geldi. Kocasından şiddet gördüğü için bir süre sığınma evinde kalan, ardından ablasının yanına yerleşen Filiz K. (45), kocası tarafından sürekli takip edilmeye başlandı. Filiz K., çalıştığı iş yerine gitmek için ablası Elif A. ile birlikte Düztepe Mahallesi'nde minibüse bindi. Minibüs Özdemir Caddesi üzerindeki bir durakta durunca içeri giren ve elinde bıçak olan Mehmet K. (47), karısına bıçak saplamaya başladı. Minibüstekiler korku içinde kaçışmaya başlarken, talihsiz kadın 18 bıçak darbesi sonucu yere yığıldı. Çevredeki vatandaşlar tarafından yaklaşık 100 metre ilerideki hastaneye kaldırılan Filiz K. ameliyata alındı. Uzun süren başarılı bir ameliyat sonrası kurtarılan kadın, daha sonra yoğun bakıma alındı. Yaklaşık 3 gün yoğun bakımda hayat mücadelesi veren Filiz K., doktorların başarılı ameliyatı, olayın hastanenin yakınında meydana gelmesi ve hemen müdahale edilmesi sayesinde hayata tutunmayı başardı.
Filiz K.'nın kocası Mehmet K. ise yakalanarak cezaevine gönderildi.

ÇOCUKLARINI ŞİDDETTEN KURTARMAK İÇİN EVLENDİRMİŞ
27 yıl önce evlenerek Gaziantep Dumlupınar Mahallesi'nde yaşamaya başlayan Filiz K.'nın, evlendikten hemen sonra kocasından şiddet görmeye başladığı ve korktuğu için durumu ailesine söyleyemediği iddia edildi. Kocasından sürekli şiddet gören Filiz K., 2'si kız 4 çocuk sahibi oldu. Filiz K., çocuklarının da şiddet görmeye başlamasıyla birlikte kocasını polise şikayet etti. Defalarca yüzündeki morluklarla karakola giden Filiz K., Elif ve Ruşan adlı iki kızını baba şiddetinden kurtarmak için evlendirdi. Çiftin Hüseyin ve Göksel adındaki çocuklarının ise hırsızlık suçundan cezaevinde oldukları öğrenildi. Kızlarını evlendiren, erkek çocukları ise cezaevine giren Filiz K., şiddet görmeye devam edince sığınma evine gönderildi. Kısa bir süre sığınma evinde kalan kadın daha sonra Düztepe Mahallesi'nde yaşayan ablası Elif A.'nın yanında kalmaya başladı.

ABLASI DEHŞET ANLARINI ANLATTI
Kardeşinin kocasından sürekli şiddet gördüğünü ve ölümle tehdit edildiğini iddia eden Elif A., "Benim kardeşim 27 yıldır evli ama bu evlendiğinden beri dayak yer, kocası hep bunu döver. Vurduğunda ise hep gözünü morartır. Bize geldiğinde ise 'kardeşim evine git, çocuklarını dağıtma, yuvanı yıkma' diye hep evine geri gönderirdik ama son zamanlarda bizi tehdit etmeye başladı. Eve gelip bize saldırıyor ve bıçak çekiyordu. İşe gittiğimizde peşimizden geliyordu. Son zamanlarda kardeşim artık bunu çekemedi ve boşanma dava açtık. Boşanma davası açtıktan sonra 'o zaman bana tapumu verin' dedi. Zaten 50 metrekare bir evi var. Tapusunu verecektik. Evi onun başını yesin, kardeşim ölümle pençeleşiyor. Onu öldürmeye teşebbüs etti. Sonra bize geldi. Kendisini ikna ettim ve çay demledim içsin diye. Çayını içtikten sonra çıkıp gitti, biz de işe gittik. Kardeşime bu bizi takıp ediyor dedim. Üç defa arkamızdan elinde bıçakla dolmuşa bindi. Dolmuştakiler indirdi, gitti. Geçen gün dolmuşa bindik. Bilet bitmişti. Ben de bilet doldurayım dediğimde arkamdan dolmuşa binmiş. Bileti doldurttum, iki dakika sürmedi. Ben bileti aldım çıktım, bıçakla üstüme yürüdü. Bıçağı bana saplamaya çalıştı. Arkadan kardeşimi vurmuş kaçış ve panik var. kendisini yakalarla diye beni bırakıp kaçtı yoksa beni kardeşimden kötü edecekti. Kıza 18 bıçak vurmuş. Kız ölümden döndü. Daha bu gün yoğun bakımdan çıktı" dedi.
Elif A., "Bundan 3 ay önce de vurdu, gözünü morarttı. Şikayet etmek için karakola götürdük. Orada fotoğraflarını çektik. Gözü çıkmak üzereydi. Ondan kurtaramayınca sığınma evine koyduk. Kardeşim sığınma evinde kısa bir süre kaldıktan sonra orada yapamadığını söyleyerek çıktı. Oradan çıkınca yine bize saldırmaya başladı, bizi öldürecek. Kızında kalmak için İstanbul'a gönderdik ama orada da rahat bırakmadı. Ne yaptıysak biz bundan kurtulamadık" ifadelerini kullandı.

HEM KENDİLERİNİN HEM DE ANNELERİNİN SÜREKLİ ŞİDDET GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ
Annesiyle birlikte kendilerinin de her zaman şiddet gördüğünü söyleyen Elif T. ise "Evlendiği günden beri böyle işkencelere maruz kalmış. Sürekli annemi elinde baltayla, et satırıyla, bıçaklarla evde kovalayıp duruyordu. Bize sürekli işkenceler yapardı. Annemle son kavgalarında sürekli bıçakla tehdit ediyormuş. 'Kızını öldürürüm, oğlunu öldürürüm' diye bizlerle tehdit ediyormuş. Bu olay olduktan sonra kendisi karakoldayken beni arıyor. Bana dedi ki 'benim yuvamı yıktınız, sizi de vurmadan içeri girmem' diye tehditlerde bulundu. Anneme sürekli bu tür işkenceler yapıyor. Annem yediği dayakların hiçbirini hak ederek yemedi. Her zaman bahane bulup annemi döverdi. Benim annemi dövmek için değil, öldürmek için dövmüştür" şeklinde konuşarak kendilerinin ve annesinin yaşadıklarını anlattı.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Gaziantep'te şiddet uygulayan koca, eşini 18 yerinden bıçakladı Gaziantep'te şiddet uygulayan koca, eşini 18 yerinden bıçakladı Gaziantep'te şiddet uygulayan koca, eşini 18 yerinden bıçakladı

Yorum Yaz:



Aramalar:

İZMİR, Efkan Ala, erdemli çiçekçilik, kırşehir seyfe gölü nerede, mehmet güler sakarya, emek sineması şanlıurfa telefon, dağlıca ekşi, tenis final maçı hangi kanalda, hey onbeşli türküsü nereye ait, celal bayar üniversitesi online başvuru formu, curitiba noite, selçuk üniversitesi nerede, ato congresium düğün, uşak banaz tarihi eser kaçakçılığı, hamza hamzaoğlu futbolu ne zaman bıraktı, çiğli satılık arsa, toy mahnıları dinle,