Perşembe28.03.2024
HABERLER - POLİTİKA - TÜRKİYE - HAKKARİ
31 Ağustos 2015 - 13:54:35

Figen Yüksekdağ: Özerklik talebi haktır!

Halkların Demokratik Toplum Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, özerklik talebinin bir hak olduğunu iddia etti.
Figen Yüksekdağ: Özerklik talebi haktır! 0 Halkların Demokratik Toplum Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, özerklik talebinin bir hak olduğunu iddia etti.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ başkanlığındaki, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Meclis Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekilleri Yurdusev Özsökmenler, Lezgin Botan, İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve Ali Kenanoğlu ile Parti Meclisi üyesi Cüneyt Caniş'ten oluşan heyet Van'dan karayoluyla Hakkari'ye geldi.
Figen Yüksekdağ başkanlığındaki heyet Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekili Saniye Özkan ile bir araya geldi. Belediye çıkışında gelişleri ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Yüksekdağ, "Bugün önünde bulunduğumuz Hakkari belediyesi eş başkanları kısa bir süre önce haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklandı. Son süreçte bölgede arka arkaya sürdürülen gözaltı ve tutuklama operasyonlar sayısız partili arkadaşımız, sayısız insanımız ve halkımızın tutuklanmasına neden oldu" dedi.

"DEMOKRATİK ÖZYÖNETİM HAKTIR"
Yüksekdağ, özyönetimin bir hak olduğunu iddia ederek, "Bu hakla aramıza savaşın girmesine gözaltı ve tutuklama operasyonlarına asla göz yummayacağız. İdari anlamda şehrimizi kendimizi yönetme anlamında isteğimiz bugün bombalarla kurşunlarla ve tutuklama saldırıları ile karşılanıyor. Oysa ki bir ülkede bir parça olsun haktan söz etmek istiyorsanız o hakkın en başında halkın kendi kendini yönetme hakkı gelir" diye konuştu.

"YÜKSEKOVA HAVAALANINA SAVAŞ UÇAKLARI İNİYOR"
Hizmete giren Yüksekova havaalanına savaş uçaklarının indiğini iddia eden Yüksekdağ, "Bundan iki ay önce Hakkari'ye havaalanı açtık, yatırımlar yapıyoruz diyenler bu gün halkın sorularına cevap versin. Bugün Hakkari'yi kalkındırıyoruz diye açtığınız havaalanında sadece jetler ve savaş uçakları kalkıyor. Bölge halkı toplar, tanklar, uçaklar ve savaş istemiyor. Barış ve kardeşlik ve onurlu yürüyüşü biz kazanacağız ve buna inancımız tamdır" şeklinde konuştu.

"100 YILDIR ZULÜM DEVAM EDİYOR"
HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ise yüz yıl önce bu coğrafyada Ermeniler ve Süryaniler olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Onlar eşitlik istiyorlardı. Benim dedelerim eşitlik istiyordu. Dillerini, kültürlerini yaşamak istiyorlardı. Birileri o eşitliği istemedi. Ermeni, Süryani ve Rum halklarına kıydılar. Bu toprakları çoraklaştırdılar. Dediler ki 'Türk-Kürt eşit olacak' ama olmadı. Çünkü diğer halklara kıyanlar Kürtlere eşitliği çok gördü. 100 yıldır zulüm devam ediyor. Biz bütün halklar HDP'de bir araya geldik. Şimdi onlar bu birliktelikten korkuyor. 7 Haziran başarısı bu birlikteliğin ürünüdür. Bu başarı çığ gibi büyüyor. Biz el ele verdik cesareti birbirimize bulaştırdık. Saraya karşı dedik ki biz bu topraklara eşitliği hakim kılacağız. Bunu hazmedemeyenler bu topraklara korkuyu baskı ile zulüm ile bulaştırmaya çalışıyor. Ancak biz onların bu korku dağlarını 1 Kasım'da yıkacağız. Çünkü artık bir aradayız. Ele eleyiz gönül gönüleyiz."
HDP heyeti basın açıklamasının ardından Yüksekova ilçesine gitti.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

harakiri, Turhan Tayan, berlin paris hızlı tren, oyuncak silah lazerli, uygulama sanallaştırma, veteriner eczanesi ankara, hukuk müşaviri erkan çavuşoğlu, çanakkale geçilmez boyama, akkuyu nükleer santrali özellikleri, hırsızlık ne demek, madımak şiir, buğdaylı ilköğretim okulu köprüköy, kayapınar özel eğitim anaokulu, atletico madrid kadrosu, özhan eren haber gelmez, suriye silah kaçakçılığı, ünlüler defile,