Cuma29.03.2024
HABERLER - POLİTİKA - TÜRKİYE - ANKARA
15 Aralık 2015 - 22:11:35

Emekliye 100 TL zam ne zaman ödenecek?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına 2016 Ocak ayından itibaren aylık 100 TL seyyanen zam yapılmasını da içeren yassa tasarısı kabul edildi.
Emekliye 100 TL zam ne zaman ödenecek? 0 TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına 2016 Ocak ayından itibaren aylık 100 TL seyyanen zam yapılmasını da içeren yassa tasarısı kabul edildi.
Tasarıya göre; Katma Değer Vergisi Kanunu'nun, dahilde işleme ve geçici kabul rejimi kapsamında ihraç edilecek malların üretiminde kullanılacak girdilerin tecil ve terkin uygulaması çerçevesinde yurt içinden temin edilebilmesine imkan veren geçici maddesi ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bilgisayar ve donanımları ile bunlara ilişkin yazılımların bağışı ve bağışı yapacak olanların bunları temin etmesinde KDV istisnası uygulanmasına dair geçici maddesinin uygulama süreleri 31 Aralık 2020'ye kadar uzatılacak.
Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu uyarınca, üyelerine veya çalışanlarına emekliliğe yönelik taahhütte bulunan dernek, vakıf, sandık, meslek kuruluşu ya da ticari şirketlerin, 16 Nisan 2012 tarihi itibarıyla mevcut bulunan emeklilik taahhüt planları kapsamındaki birikimler ve taahhütlerin bireysel emeklilik sistemine aktarılması amacıyla, taşınmaz ve iştirak hisselerinin devir ve tesliminde KDV istisnası öngören geçici maddenin uygulama süresi ise 31 Aralık 2017'ye kadar devam edecek.
Kurumlar Vergisi Kanunu'nda yer alan dernek veya vakıflarca elde edilen kesinti suretiyle vergilendirilmiş kira gelirleri ile menkul kıymet ve faiz gelirleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki atölye ve uygulama birimleri ile çıraklık ve halk eğitim merkezlerindeki uygulama birimlerine bağlı döner sermaye işletmelerinin gelirleri ve maddedeki bazı ajansların elde ettikleri gelirler nedeniyle, iktisadi işletme oluşmuş sayılamayacağına yönelik düzenlemenin uygulama süresi ise 31 Aralık 2020 tarihine bırakılacak.
Denetimli serbestlik şartlarında yer alan "açık ceza infaz kurumunda cezanın son 6 ayının kesintisiz olarak geçirilmesine" dair hükmün uygulanmama süresi 31 Aralık 2020'ye kadar erteleniyor.
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2016 Ocak ayından itibaren yapılacak zamma ilaveten ayda 100 lira seyyanen ödeme yapılmasını öngören önerge kabul edildi. Sanayi sicil belgesi olan sanayi işletmeleri, imalat sanayinde kullanılmak üzere aldıkları makine ve teçhizat finansmanı için kullandıkları krediler dolayısıyla lehe alınan paralardaki yüzde 5 banka muameleleri vergisinden istisna tutulacak.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Eğitim ve Uygulama Hastanesi, köpek, serdar bilgili galatasaray inönü, kudüs üniversitesi, bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesi ihale, galatasaray maçı uyduda hangi kanallarda, egzersiz ısınma, kayseri il sağlık müdürlüğü, rusya doğalgaz fiyatı, amasya öğretmenevi fiyatları, filistin devleti nasıl kuruldu, yangın sınıfları, ahmet özhan leyla dinle, akyazı üç ayak, sağlık bakanından atama müjdesi, plato meslek yüksekokulu puanları, polonya christmas tatili,