Cuma29.03.2024
HABERLER - POLİTİKA - TÜRKİYE - ANKARA
30 Haziran 2015 - 20:38:42

Elektrik ve doğalgaz zammı olacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Petrolleri'nin hem halka arz hem de blok şeklinde özelleştirilebileceğini belirterek, 1 Temmuz'dan geçerli olmak kaydıyla elektrik ve doğalgaz fiyatlarında artış olmayacağını açıkladı.
Elektrik ve doğalgaz zammı olacak mı? 0 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Petrolleri'nin hem halka arz hem de blok şeklinde özelleştirilebileceğini belirterek, 1 Temmuz'dan geçerli olmak kaydıyla elektrik ve doğalgaz fiyatlarında artış olmayacağını açıkladı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'nın Gençlik Parkı'nda verdiği iftara katıldı. Bakan Yıldız burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Türkiye Petrolleri'nin özelleştirilmesi konusunda Bakan Yıldız, "300'den fazla bayisi olan bizim petrol ofislerimizle alakalı gerek blok satışının gerekse halka arz yoluyla özelleştirilmesinin önünü açmış olduk. Şu anda özelleştirme programına alınmış bulunuyor. Tabii ki değerlemeler yapılacak. Türkiye'de seçim öncesinde de seçim sonrasında da mutlaka işlerin sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi lazım. Çünkü 78 milyonumuza hizmet veren bir sektörde bulunuyoruz. Hizmetlerin de bu manada aksamaması lazım. Gerek blok satışları gerekse Türk Hava Yolları'nda olduğu gibi güzel modeller var. O modelleri de uygulayabiliyor olmamız lazım. Şimdi bir şey söylemem erken olur. Halka arz şeklinde özelleştirme imkanı olabilir. Önümüzdeki süreçte bunu gösterecektir" dedi.
Elektriğe zam konusuna da değinen Yıldız, "7 Haziran seçimleri öncesinde AK Partimizin, iktidar partimizin seçimlerden dolayı elektriğe ve doğalgaza zam yapmadığına dair haberler yayınlanmıştı. 7 Haziran'dan sonra da bizim 1 Temmuz'da zam yapacağımıza dönük haberler yapılmıştı. Özellikle bazı mahviller tarafından kasıtlı olarak yapılan haberlerdi. Biz 1 Temmuz'dan geçerli olmak kaydıyla gerek elektriğin gerek doğalgazın fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz. Maliyetlerde ve döviz fiyatlarında artış olmasına rağmen elektrik ve doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır" diye konuştu.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Elektrik ve doğalgaz zammı olacak mı? Elektrik ve doğalgaz zammı olacak mı?

Yorum Yaz:



Aramalar:

Amerikan Kalp Ritim Birliği, Adish Mammadov, ceyhun yılmaz lafları, naci bostancı hayatı, genelkurmay başkanı sınırda, messi boyu, bayrampaşa şair baki ilköğretim okulu öğretmenleri, denizli valisi kocatepe, akaryakıt lisansı, alanya akdam köyü düğünleri, müslüman kelime anlamı, adana çınarlı mahallesi fatih terim sokak, bilgisayar mühendisi stajda ne yapar, yükseköğretim genel kurulu toplantısı, hasan ali çakmak, trablus mersin feribot, linyit yatakları hangi jeolojik devirde oluşmuştur,