Cuma29.03.2024
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - ELAZIĞ
05 Temmuz 2015 - 15:28:40

Elazığ'da tavuk çiftliği protestosu

Elazığ'da kurulan tavuk çiftliklerinin çevreye yaydığı iddia edilen koku nedeniyle bazı köylüler eylem yaptı. Eylem yapan köylüler, çiftlikte bulunanlarla ve kurulan çiftliklere aracı olduğunu iddia ettikleri muhtarla tartıştı.
Elazığ'da tavuk çiftliği protestosu 0 Elazığ'da kurulan tavuk çiftliklerinin çevreye yaydığı iddia edilen koku nedeniyle bazı köylüler eylem yaptı. Eylem yapan köylüler, çiftlikte bulunanlarla ve kurulan çiftliklere aracı olduğunu iddia ettikleri muhtarla tartıştı.
Elazığ'ın merkezine bağlı Çalıca köyü sakinleri, bölgelerinde 20'ye yakın tavuk çiftliği kurulması nedeniyle oluşan kokulardan rahatsız olan köylüler bir araya gelerek eylem yaptı. Köylüler adına konuşan Metin Erol, "Burada toplanma nedenimiz son zamanlarda da Tarımsal Kalkınma Destekleme Kurumu'nun yürütmüş olduğu tarım politikası, kırsal kalkınma adı altında yürütmüş olduğu politikanın köylümüze vermiş olduğu zararlar. En basiti burası organize tavuk çiftliği sahasına döndü. Tavuk çiftliği, eli kremli ama cebinde 200-300 bin lirası olan bütün iş adamları köyle alakası yok ama ne yapayım, hangi işi yapayım diye düşünen gelip buralarda, tabi muhtarın da öncülüğünde gelip tavuk çiftliği kurmaya başladı. Köylü bu çiftlikten hem koku noktasında mağdur, hem de görsel olarak mağdur. Buralar yeşillik alanlar, buralar orman, milli parklar sahası ama böyle olunca köylü artık kendi köyüne gelemez oldu. 500 metre aşağıda insanlar o yoldan geçemez oldu. Ne diyor yönetmelik 250 metreye kadar tavuk çiftliği kurulabilir. Yerleşim yerine 250 metreye kadar tavuk çiftliği kurulabilir diyor ama 500 metre, 1 kilometre öteden kokusu buraya geliyor. Bir başka mevzu 250 metre diye sen not düşüyorsun fakat köylünün arazisi köylü akşama kadar tarlada çalışmak zorunda, tavuk çiftliğinin yanı başında tarlası var. Bu adam nasıl çalışacak burada. Ya yazık değil mi bu millete" dedi.
Kimsenin köylüye bir şey sormadığını belirten Erol, "Sen burada çiftlik istiyor musun. Bahsettiğimiz şey besi hayvancılığı olduğu için kokusu daha fazla. Burası mera alanı, burada besi hayvancılığı olmuyor. 3 kilometrelik alanda belki 20 tane tavuk çiftliği var. Adı tavuk çiftliğiymiş, ekonomiye destekmiş. 2 tane istihdam sağlıyor ya bir çiftlikte o da kendi adamlarını getiriyor. Bizim muhtarımız, muhtarlığı bıraktı emlakçılık yapıyor" diye konuştu.
Kendisi hakkındaki iddiaları kabul etmeyen muhtar Selahattin Çiçek de kendilerine ve muhtarlara danışılmadan verildiğini söyledi. Çiçek, "Valilikle de konuşma yaptık. Dedik ki muhtarlara neden danışılmıyor. Ruhsata 11 kurum onay veriyor. Muhtar veya köylü hiçbir şey umurunda değil. Dışarıdan gelen ondan başka birine, ondan başka birine en son bu adam almış. 3 kişiden alıp satmışlar. Kendileri bunun satışını yaptı. Benimle hiç alakası yok" diyerek kendini savundu.
Daha sonra çiftliklerin olduğu yere giden köylüler, tepkilerini dile getirdi. Çiftlikte çalışan işçi ile bazı köylüler arasında tartışma çıktı. Bunun yanı sıra, muhtar Çiçek ve köylüler arasında da tekrar tartışma yaşandı. Jandarma ekiplerini araya girmesiyle köylüler, çiftlik kuranlara tepkilerini göstererek olaysız bir şekilde dağıldı.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Elazığ'da tavuk çiftliği protestosu Elazığ'da tavuk çiftliği protestosu Elazığ'da tavuk çiftliği protestosu

Yorum Yaz:



Aramalar:

Adnan Özen, Çiçekli Köyü, kıbrıs sorunu başlangıcı, odessa taksi, ukrayna ateşkes, mehmet gökçe gel zikredelim hakkı, şişlide bıçaklı kavga, saadet zinciri kim kurdu, servis minibüsü ne kadar kazandırır, ilker başbuğ ülkücü, pompalı tüfekler lazer, bahçeli ığdır mitingi, nevruz programı sunumu, vakıflar genel müdürlüğü haberleri, emlakçılar, haseke suriye, metin feyzioğlu galatasaray,