Cuma29.03.2024
HABERLER - POLİTİKA - TÜRKİYE - ANKARA
27 Mayıs 2015 - 12:18:27

Devlet Bahçeli'den Diyanet İşleri Başkanı'na istifa çağrısı

"Bugünkü Diyanet İşleri Başkanlığı döneminde Diyanet siyasallaşmıştır, Diyanet otomobilleşmiştir" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i tekrar istifaya çağırdı.
Devlet Bahçeli'den Diyanet İşleri Başkanı'na istifa çağrısı 0 "Bugünkü Diyanet İşleri Başkanlığı döneminde Diyanet siyasallaşmıştır, Diyanet otomobilleşmiştir" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i tekrar istifaya çağırdı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'da Ülkücü Şehitleri Anıtı'nı açtıktan sonra Patalya Thermal Resort Hotel'e geçti. Bahçeli, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyanet işleri Başkanlığı'na tahsis edilen araç ve tahsis edilmesi gerektiğini söylediği uçakla ilgili olarak, "Cumhurbaşkanımızın özellikle 10 Ağustos sonrasındaki 36'ya yaklaşmış olan yurtiçi gezileri, bu geziler içerisinde değerlendirmeleri hiç ciddiye alınacak görünmemektedir. Nerede neyi nasıl konuşacağını tamamen unutmuş, aklına geldiği gibi herkesi suçlar, herkese iftira eder, herkesi tahrik eder bir üslubu kendisi için öncelik haline getirmiştir. O bakımdan Diyanet İşleri Başkanlığı konusu ve ona tahsis edilen araba konusunun çok iyi anlamaktadır fakat seçim öncesinde her şeyi istismar ettiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı'nı da istismar alanına almıştır. Ama bu oyuna Diyanet İşleri Başkanı nasıl düşmektedir? Bunu dikkate almamız lazım. Bugüne kadar Diyanet İşleri Başkanlığı yapmış, İslam alimi çok değerli şahsiyetler vardır. Onların uygulamaları vardır. Ama bugünkü Diyanet İşleri Başkanlığı döneminde Diyanet siyasallaşmıştır, Diyanet otomobilleşmiştir. Onun için yapılacak bir tek şey vardır. Bu istismardan kendisini ve kurumu kurtarmak istiyorsa, Sayın Cumhurbaşkanı'nı frenleyecek gücü kendisinde görmediğine göre istifa etmesi lazımdır. Bu Diyanet İşleri Başkanlığı makamı için en hayırlısı olur. Gelecekte de Sayın Başkan için de en hayırlısı olur diye düşünüyorum" diye konuştu.

"MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ'NİN SÖYLEMLERİ GÖNÜLLERE YAZILIYOR"
Sulh ceza hakimliklerinin MHP afişlerini toplatma kararıyla ilgili olarak Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin söylemleri gönüllere yazılıyor. Ne kadar toplatırlarsa toplatsınlar, hiç anlam ifade etmez. Mahkemeler bizimle bu manada meşgul olurlarsa da memnun oluruz" dedi.
Bahçeli'nin kendisine iki soru yönelten gazetecilere gülerek, "O kadar hazırlığı iki soru için mi yaptınız?" demesi çevresindekilerin yüzünde tebessüm oluşturdu.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Burhan Doğançay, Süper Lig A.Ş projesi, orhangazi liseleri, mustafakemalpaşa uludağ üniversitesi, podyum ölçüleri, arda turan çalımı, haliç yol durumu, tifüs nasıl tedavi edilir, giresun şehir tiyatrosu, türkiye cumhuriyet merkez bankası günlük döviz kurları, erdemli olmak, farabi devlet hastanesi doktor listesi, bollywood cafe kızılay, bekir coşkun futbol, kemerburgaz turşucuları, platin elektrik, asena tekstil,