Perşembe28.03.2024
HABERLER - POLİTİKA - TÜRKİYE - ANKARA
04 Ağustos 2015 - 14:22:02

CHP tavrını ortaya koydu: Elde silahla barış olmaz!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "PKK şunu bilmelidir ki elde silahla barış istenmez. Bunun altını çizmemiz lazım" dedi.
CHP tavrını ortaya koydu: Elde silahla barış olmaz! 0 CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "PKK şunu bilmelidir ki elde silahla barış istenmez. Bunun altını çizmemiz lazım" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki makamında görüştü. Demirtaş'ın talebi üzerine gerçekleştirilen görüşmeye CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök ve Engin Altay ile HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ile Pervin Buldan da katıldı. Türkiye'de yaşanan çatışma ortamının ele alındığı 35 dakika süren görüşmenin ardından ilk olarak CHP Grup Başkanvekili Engin Altay açıklama yaptı.
Ziyaretin "nezaket ziyareti" olmasının ötesinde ülkenin içinde bulunduğu durumla ilgili endişe ve kaygıların ortaya koyulduğunu söyleyen Altay, "Türkiye'de silahların susması, akan kanın durması noktasında yapılabilecekler ile ilgili olarak siyasi partilerin üstüne düşen görevler bakımından çok verimli, faydalı, olumlu görüş alışverişinde bulunduk" dedi.

"TÜRKİYE ASLA BÖLÜNMEYECEK"
"CHP olarak herkesin içinin rahat olmasını isteriz" diyen Altay, "Türkiye asla ve asla bölünmeyecek, barış, kardeşlik ve huzur içinde yoluna devam edecektir. Bu Türkiye'nin ulusal bütünlüğünün ve iç barışının en büyük teminatı da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra elbette diğer siyasi partilerle birlikte CHP Türkiye'de barışın tesisinin ana aktörü olma misyonunu, iddiasını ve görevini sürdürmeye devam edecektir. Terör nereden gelirse gelsin kabul edilemez ve CHP olarak hangi amaçla olursa olsun hangi temel hak talebiyle hangi hak istemiyle ilgili olursa olsun insan hayatına kast edilmesi tarafımızca asla kabul edilemez. Hiçbir hak talebi insan hayatını kasta dayanak olamaz. Bakışımız budur. Teröre karşı bütün siyasi partilerin ortak tavır almasının gereğinin altını da tekrar özenle çizmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"ORTADA BİR TERÖR VAR, AKAN KAN VAR, ACILAR VAR"
Altay, açıklamalarına şöyle devam etti:
"Elbette ortada bir terör var, ortada kan var, acılar var. PKK şunu bilmelidir ki elde silahla barış istenmez. Bunun altını çizmemiz lazım. PKK'nın yönettiği silah 7 Haziran'da ortaya konulan demokrasi ve barış talebine ve barış iradesine yönelmiş bir silahtır. Güya 'barış istiyoruz, hak istiyoruz' adı altında bugün akan kanlar, yöneltilen silahlar 7 Haziran'da ortaya konan barış ve demokrasi iradesinedir. Kafasına silah dayanan hiç kimsenin de barış çığlıklarını duyması mümkün değildir. Bu bakımdan PKK'nın derhal silah bırakarak barış dilini konuşması lazım. Elbette devletin üzerine düşen görevler vardır, devlet de üzerine düşen görevleri yerine getirmelidir. Kafaya silah dayanmışken barış sesini kimsenin duyması mümkün değildir. Türkiye'de barış isteyenlerin sesinin duyulması, barış isteyenlerin amacının gerçekleşmesi için PKK'nın mutlaka ama mutlaka, bir an önce silahları bırakması lazımdır. CHP olarak Türkiye'de terörün sonlanması, barışın tesisi, ulusal bütünlüğümüzün korunması noktasında bundan sonraki süreçlerde de üstümüze düşeni fazlasıyla yerine getireceğiz. Hiç kimse umudunu kaybetmesin, Türkiye en kısa sürede barış iklimine karışacaktır. Hiç kimse umudunu kaybetmesin, Türkiye'yi kimse bölmeyecek, bölemeyecektir."

"PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBA'DAN BELLİDİR"
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Altay, koalisyon çalışmalarına ilişkin MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın "AK Parti tarafından kurulacak bir azınlık hükümetine destek verebilecekleri" yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Kendi görüşleridir, o konuyla ilgili gerekirse bir açıklama yaparız. Ama perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. MHP'nin 7 Haziran'dan itibaren sürdürdüğü tutum böyle bir sonucun ortaya çıkacağının işaretlerini zaten veriyordu" yanıtını verdi.

"SİYASETTE HER ŞEY MÜMKÜNDÜR, HİÇBİR ŞEY İMKANSIZ DEĞİLDİR"
"AK Parti-CHP koalisyonu artık imkansız oldu' diyebilir miyiz?" sorusu üzerine Altay, "Siyasette her şey mümkündür, hiçbir şey imkansız değildir" dedi.
Altay, "HDP heyeti size somut bir teklifle geldi mi?" sorusunu ise "Türkiye'de barışın bir an önce tesisi konusunda CHP'nin misyonunun önemini, değerini ve gücünü bildiklerini ifade ettiler" şeklinde yanıtladı.
"HDP'nin PKK'ya olan tavrı konusunda CHP'nin bir talebi oldu mu?" sorusuna cevap veren Altay, "HDP'nin PKK'ya yönelik Sayın Demirtaş'ın son günlerde bizce de çok olumlu karşılanan samimi, iyi niyetli çabalarını, feryadını Türkiye'de duymayan kalmadı, biz de duyduk. Sayın Demirtaş'ın bu çabalarını olumlu buluyoruz" ifadesini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU'NA KOALİSYON RAPORU SUNULMADI"
HDP ile CHP arasında olası bir erken seçim işbirliği konusunda soru üzerine ise Altay, "Hayır, bunlar için çok erken ama belki seçim olmaz, hükümet kurulur. Ama olursa onlar zamanı geldi mi siyasette her şey mümkündür" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na AK Parti ile koalisyon görüşmelerinin ardından hazırlanan raporun henüz sunulmadığını bildirdi.
Koalisyon çalışmalarına ilişkin soru üzerine Altay, koalisyondan ziyade Türkiye'de barışa bir an önce nasıl ulaşılabileceğine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Altay, görüşmede parti kapatmaların gündeme gelmediğini belirtti.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Kelkit, Edirne Devlet Hastanesi, olimpiyat stadı rüzgar, yedi güzel adam mihriban, işsizlik nedir, galatasaray maçı radyo, kimlik fotokopisi sahtecilik, ceviz yaprağı dal arasında, ayla algan diskografi, serkan kaya fırsat, hamsi hakkında bilgi, meriç nehri nerededir, tika dergisi, çeşme ıldır balık avı, sabancı üniversitesi işletme, ak parti pursaklar, nişantaşı zara,