Cuma19.04.2024
HABERLER - EĞİTİM - TÜRKİYE - İSTANBUL
09 Aralık 2015 - 13:45:23

Bilim Olimpiyatlarına katılan öğrencilere ek puan verilecek mi?

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç, Bilim Olimpiyatlarına katılan öğrencilerin üniversiteye girişlerinde ek puan alması konusunda çalışma başlattıklarını açıkladı.
Bilim Olimpiyatlarına katılan öğrencilere ek puan verilecek mi? 0 Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç, Bilim Olimpiyatlarına katılan öğrencilerin üniversiteye girişlerinde ek puan alması konusunda çalışma başlattıklarını açıkladı.
Yazılı bir açıklama yapan Saraç, "Bildiğiniz üzere, yakın bir tarihte Bilim Olimpiyatlarına katılan öğrencilerimizin üniversiteye hazırlanırken yaşadıkları sıkıntıların farkında olduğumu ve ek puan uygulamasına kanun müsaade etmediği için son vermek durumunda kaldığımızı belirterek, konuya ilişkin çalışmalarımızın devam ettiğini söylemiştim. Yeni YÖK olarak sorunlara hızlı çözüm üretme doğrultusunda adım atmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık ile dün bir görüşme gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz görüşmede söz konusu öğrencilerimize ek puan verilmesi uygulamasının hukuki zeminini oluşturmak için Yasa Teklifinin MEB'e gönderilerek Meclise sevk edilmesi sürecini başlattığımızı ifade ettik ve kendilerinin bu konuda desteklerini aldık" ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Yalvaç, Rafet Cin, selen soyder dünya güzellik yarışmasında kaçıncı oldu, sağlık bakanlığı türkiye ilaç ve tıbbi cihaz kurumu, flamingo şırdancısı mersin, alevi ulu ozanları, kış lastikleri genelge, amasya voleybol, kocaeli devlet hastanesi yol haritası, çanakkale savaşı tiyatrosu, mustafakemalpaşa hastane randevu, domates aşı anaçları, meşrubat fiyat listesi, anadolu ajansı yönetim kurulu, ceviz oynamaya geldim odana, kahramanmaraş çıraklık eğitim merkezi, gta sa polis helikopteri şifresi,