Perşembe25.04.2024
HABERLER - SPOR - TÜRKİYE - İSTANBUL
28 Ağustos 2015 - 22:01:45

Beşiktaş'ın UEFA rakipleri

UEFA Avrupa Ligi'nde H Grubu'nda yer alan Beşiktaş, Sporting Lizbon, Lokomotiv Moskova ve Skenderbeu ile eşleşti.
Beşiktaş'ın UEFA rakipleri 0 UEFA Avrupa Ligi'nde H Grubu'nda yer alan Beşiktaş, Sporting Lizbon, Lokomotiv Moskova ve Skenderbeu ile eşleşti.
Beşiktaş bugün yapılan UEFA Avrupa Ligi kura çekiminde H Grubu'nda Portekiz'in Sporting Lizbon, Rusya'nın Lokomotiv Moskova ve Arnavutluğun Skenderbeu ekipleri eşleşti. Siyah-beyazlıların rakiplerinin son durumları şöyle:

SPORTING LIZBON
Lisbon temsilcisi, geçtiğimiz sezon Portekiz Ligi'ni 3. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynamaya hak kazandı. UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla eşleşen Sporting Lizbon, ilk maçı Portekiz'de 2-1 kazanıp deplasmanda 3-0 yenilerek UEFA Avrupa Ligi gruplarına kaldı. Sporting Lizbon, maçlarını 50.095 kişilik Estadio Jose Alvalade Stadyumu'nda oynuyor. Bu sene teknik direktörlüğe geçen sene Benfica'yı çalıştıran Jorge Jesus getirildi. Yeşil-beyazlı takım Portekiz Ligi'nde 18 kez şampiyonluk yaşadı. Portekiz ekibinin kadrosunda geçmiş sezonlarda Türkiye'de Trabzonspor forması giyen Teofilo Gutierrez'de yer alıyor. Bu sezon Sporting Lisbon'un yaptığı en pahalı transfer 17.23 Milyon Euro karşılığında Udinese takımından Brezilyalı defans oyuncusu Naldo oldu. Takımın en değerli ismi ise 18 milyon Euro ile kaleci Rui Patricio. Sporting Lizbon takımın toplam değeri ise 118 milyon Euro.
...
LOKOMOTİV MOSKOVA
Lokomotiv Moskova, maçlarını 30 bin kişilik kapasiteli Lokomotif Stadı'nda oynuyor. Kulüp tarihinde iki defa Rusya Premier Lig'i kazanan Moskova ekibi, son şampiyonluğunu 2004 yılında yaşadı. Teknik dirtektörlüğünü Igor Cherevchenko yapıyor. Moskova ekibinde eski Beşiktaşlı Manuel Fernandes ve Akhisar Belediyesporu Oumar Niasse gibi tanıdık isimler bulunuyor. Takımın toplam değeri ise 96 milyon Euro.
...
SKENDERBEU
Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu Korçe, geçtiğimiz yılı şampiyon olarak tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynama hakkı kazandı. Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Kuzey İrlanda ekibi Crusaders'i evinde 3-1 yendi. Rövanş maçında deplasmana giden Arnavutluk ekibi, orada rakibine 3-2 mağlup olmasına rağmen 3. tura yükseldi. Skenderbeu, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda ise Moldova ekibi Milsami'yi 2 maçta da 2-0 yenerek play-off oynama şansını elde etti. Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda Dinamo Zagreb'le eşleşen Skenderbeu, 2 maçta da rakibine mağlup olarak UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele etmeye hak kazandı. Skenderbeu, 6 kez Arnavutluk Ligi'nde şampiyon oldu. Arnavut temsilcisini teknik direktör olarak Arnavut Mirel Josa çalıştırıyor. Skenderbeu, maçlarını 6 bin kişilik kapasitesi Skenderbeu Stadyumu'nda oynuyor.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Ali Gümüş, temayül yoklaması, balıkesir nef, tesco haberleri, bahçeli ulusalcılık, plevne anadolu lisesi tokat, kazalar ve kavgalar, anadolu ajansı zam, suriye askeri gücü, taksim sanat, hamza hamzaoğlu galatasaray kadrosu, ataşehir ışılay kuaför, işitme engelli güreş, yalova uzmanlar hastanesi tel, altan erkekli evlendi, çerkes sürgünü nedenleri, mahmut karaaslan emniyet müdürü,