Cuma29.03.2024
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - BİNGÖL
30 Temmuz 2015 - 09:24:54

Ankara-İran seferini yapan yolcu trenine mayınlı saldırı

Ankara-İran seferini yapan yolcu treninin Elazığ'dan Bingöl'e geçişinde terör örgütü PKK tarafından raylara döşenen mayın patladı. Patlama da trenin yük vagonu zarar görürken, ölen ya da yaralanan olmadı.
Ankara-İran seferini yapan yolcu trenine mayınlı saldırı 0 Ankara-İran seferini yapan yolcu treninin Elazığ'dan Bingöl'e geçişinde terör örgütü PKK tarafından raylara döşenen mayın patladı. Patlama da trenin yük vagonu zarar görürken, ölen ya da yaralanan olmadı.
Edinilen bilgiye göre, Ankara, İran seferini yapan 11512 sefer sayılı Trans Asya isimli yolcu treninin, Elazığ sınırından Bingöl'ün Genç ilçesi Suveren Çamlıyurt mevkisini geçtiği sırada PKK tarafından raylara döşenen mayın patladı. Patlama ile yolcu treninin yük vagonu zarar görürken, ölen ya da yaralanan olmadı. Ciddi bir hasar almayan tren yola devam ederken, jandarma ekipleri çalışma başlattı.
Öte yandan, PKK'lı bir grup dün gece saatlerinde Sancak beldesinde yol kesti. Gece 22.00 sıralarında Bingöl-Sancak karayolu Sudüğünü Köyü çıkışında yolu kapatan bir grup PKK'lı, durdukları araçtan indirdikleri vatandaşlara örgüt propagandası yaptığı öğrenildi. Yaklaşık 1,5 saat Sancak karayolunu kapatan PKK'lı grubun, daha sonra olay yerinden plakası belirlenemeyen bir minibüsle Oğuldere bölgesine kaçarak kayıplara karıştığı belirtildi.
Olaylarla ilgili soruşturma devam ediyor.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Abdullah Zeydan, Feridun Bilgin, didim fen akademi, mustafakemalpaşa çayı, akçaabat ziraat odası, kürtçe vaaz dinle, kırım tatarları nasıl olur, hande yener rüya, gonca vuslateri nin oynadığı diziler, sağlık grup, zülfikar gürcan nereli, kara kutu oyuncuları, genel kültür portalı, okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesi röntgen sonuçları, eryaman inşaat malatya, mehmet erdem ne sen leylasın nede ben mecnun, ercan saatçi ülkücü mü,