Perşembe28.03.2024
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - ADANA
07 Ekim 2015 - 07:26:56

Adana Yüreğir'de suikast hazırlığındaki terörist tutuklandı

Adana'da, asker ya da devlet büyüklerine suikast hazırlığındayken yakalanan terörist tutuklandı.
Adana Yüreğir'de suikast hazırlığındaki terörist tutuklandı 0 Adana'da, asker ya da devlet büyüklerine suikast hazırlığındayken yakalanan terörist tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir ilçesine bağlı Haydaroğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gezi Parkı eylemleri sırasında grupları organize ederek polise molotof, havai fişek ve taşla saldırtan MLK-P terör örgütü kökenli Dersim D. (22) isimli bir kişinin tabanca ile geldiği Adana'da, asker ya da devlet büyüklerine suikast hazırlığı yaptığı ihbarını aldı.
Polis bunun üzerine şahsı bulup takibe başladı. Takip sonucunda Dersim D. Haydaroğlu Mahallesi'nde hayalet tabanca olarak da bilinen Glock marka tabancasının ağzına mermi verdiği sırada yakalandı. Polis ayrıca Dersim D.'ye yardım etmek için Adana'ya geldiğini düşündüğü DHKP-C terör örgütüne üye olmak ve eylemlerine katılmak suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası bulunan Cihan Z.'yi de yakaladı. Zanlılardan Cihan Z. sorgusunun ardından cezaevine gönderildi. Dersim D. ise sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Dersim D. de nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Zeytinlik Mahallesi, Kavakpınar Mahallesi, palu tarım ilçe müdürlüğü, berkin elvan yaşı, brezilya maçkolik, ıkı ogun beslenme, suada club istanbul öffnungszeiten, müjdat gezen kimdir, fakir resmi internet sitesi, biber gazı geçirme, zeytinburnu belediyesi tiyatro, engelli vatandaşların sorunları nelerdir, öğretmen ataması için alan ve kontenjanlar açıklandı, tekirdağ özcanlar, difteri menyebabkan, bomba sözler, bozüyük belediyesi telefon,