Salı16.04.2024
HABERLER - EKONOMİ - TÜRKİYE - KARABÜK
11 Aralık 2015 - 13:35:02

500 bin ton kapasite ile özelleştirilen Kardemir A.Ş, 2 milyon ton üretim seviyesini aştı

10 Eylül 1939 tarihinde 150 bin tonluk kapasite ile üretime başlayan Türkiye'nin ilk ağır sanayisi olan Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş, tarihinde ilk kez 2 milyon ton üretim seviyesini aştı.
500 bin ton kapasite ile özelleştirilen Kardemir A.Ş, 2 milyon ton üretim seviyesini aştı 0 10 Eylül 1939 tarihinde 150 bin tonluk kapasite ile üretime başlayan Türkiye'nin ilk ağır sanayisi olan Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş, tarihinde ilk kez 2 milyon ton üretim seviyesini aştı.
1995 yılında 500 bin ton kapasite ile özelleştirilen ve sürdürdüğü yatırımlar ile özelleştirme sonrası her yıl üretimlerini artıran KARDEMİR, dünya demir çelik sektöründe önemli bir ölçüt olan üretim seviyesini yakaladı.
Yönetim Kurulu Başkanı, Başkanvekili, Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu anı fotoğrafı çekiminde duygularını ifade eden KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Uğur Yılmaz, gelinen seviyenin KARDEMİR, Karabük ve ülke için çok değerli anlam taşıdığını söyledi.
KARDEMİR'in kuruluşundan itibaren ülke sanayi ve ekonomi tarihinin yaşadığı tüm evreleri yaşayarak gelişip büyüdüğüne dikkat çeken Yılmaz, "Dünyada çelik üretiminin yüzde 85'inin temsil edildiği Dünya Çelik Birliği'ne üye olabilmek için bile 2 milyon ton ve üzerinde üretim yapma şartı aranıyor. Bu durumun oluşmasında üretim stratejilerini mükemmel bir şekilde çalışma ortamına yansıtan çalışanların katkısı her zaman olduğu gibi çok büyük. Çok kısa bir süre sonra gelecek yeni bir yılda, yeni umutlarımızın, başarılarımızın, Karabük'ümüze, bölgemize ve ülkemize güzellikler, hayırlar getirmesini diliyorum. Bu anı yaşamamıza katkıda bulunan, destek veren, emeği geçen herkese, Yönetim Kurulu Başkanımız, Başkan Vekilimiz ve Yönetim Kurulu üyelerimize, Çelik-İş Sendikamızın değerli yöneticilerine ve tüm KARDEMİR çalışanlarına candan teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Daha yüksek hedeflere de yine birlikte ulaşmayı diliyorum" dedi.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

500 bin ton kapasite ile özelleştirilen Kardemir A.Ş, 2 milyon ton üretim seviyesini aştı 500 bin ton kapasite ile özelleştirilen Kardemir A.Ş, 2 milyon ton üretim seviyesini aştı

Yorum Yaz:



Aramalar:

Kasaplı, Survivor All Star, bursa uedaş, dizanteri hastalığının tedavisi, dövüşçü adam oyunu, siener fuar merkezi nerede, recep altepe klip, trabzonspor teknik direktörü mustafa akçay, beylikdüzü halı saha, sen olsan ne yapardın programı oyuncuları, fikret mualla pembe kahve, lütfi kırdar fuar merkezi etkinlik takvimi, roma fiumicino brindisi, ali nesin sayıların inşası, emmanuel emenike gol tahmini oyunu, dolmabahçe sarayı çalışma günleri, ahmet arı gol,