Cumartesi20.04.2024
HABERLER - ÇEVRE - TÜRKİYE - ADANA
02 Aralık 2015 - 23:02:33

100 hükümlü, 200 bin fidan dikecek

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde haklarında adli makamlarca kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışma cezası verilen 100 hükümlü, kentin dört bir yanındaki ormanlara 200 bin fidan dikecek.
100 hükümlü, 200 bin fidan dikecek 0 Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde haklarında adli makamlarca kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışma cezası verilen 100 hükümlü, kentin dört bir yanındaki ormanlara 200 bin fidan dikecek.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Adana Orman Bölge Müdürlüğü arasında hükümlülerin topluma yararlı işlerde çalıştırılmaları, yeniden suç işlemelerini engelleyici tedbirlerin alınması, sosyalleşmeleri ve orman alanlarının arttırılması ve düzenlenmesi amacıyla protokol imzalandı.

'FİDAN DİKERKEN CEZALARINI ÇEKECEKLER'
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Musa Ünel, Denetimli Serbestlik Müdürü Seydi Dağlı'nın da katıldığı protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, ağaçlandırma seferberliğine kurum olarak katıldıklarını belirterek, hükümlülerin de hizmetlerini burada görev alarak tamamlayacaklarını söyledi. Hem erozyonla mücadelenin hem de ağaçlandırma faaliyetlerinin tek bir kurumun yapacağı iş olmadığını kaydeden Yeldan, "Bu, seferberlik anlayışıyla yapılması gereken bir çalışma. Biz de ülkemizin orman varlığının geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için, kamuya yararlı bir işte çalışma cezası verilen hükümlülerin fidan dikimi ve orman bakımı yapmaları suretiyle doğru bir şekilde kullanılacağını düşündük. Fidan dikerken cezalarını da çekecek olan hükümlülerimizin denetim ve takibini, Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz yapacak. Bu sayede hem fidanlar toprakla buluşacak, hem de hükümlülerimiz bir fidan dikmenin mutluluğunu yaşayarak ormanları koruma noktasında bilinçlenecek. Buradan alacağımız geri dönüşüme uygun olarak daha kalıcı, daha kapsamlı, diğer illere örnek olacak şekilde projeyi genişletmeyi düşünüyoruz" dedi.

'HÜKÜMLÜLERİN TEK BİR AĞAÇ YANGININI ÖNLEMESİ BİLE YETER'
Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol da, hükümlülerin orman işlerinde çalıştırılmasını sağladığı için Cumhuriyet Başsavcılığı'na teşekkür etti. Bu projeye her türlü desteği verip başarılı olması için çalışacaklarını belirten Erol, "Adana bölgesinde ormanımız çok fazla. Buralar kirlenebiliyor, koruma zaafiyetleri oluyor, fidan dikmemiz gerekiyor. Biz burada görev alacak hükümlülerimizi her türlü ormancılık faaliyetlerinde değerlendirip hem orman varlıklarını koruyup arttıracağız hem de bu insanlara orman ve çevre sevgisini aşılamış olacağız. Hükümlülerimizin tek bir ağaç yangını önlemesi, ormana zarar veren birilerini uyarması, bir çöp temizlemeleri bile yeter" diye konuştu.

200 BİN FİDAN DİKİP ORMAN BAKIMI YAPACAKLAR
Konuşmaların ardından Başsavcı Ali Yeldan ile Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, 'Ağaçlar Mazimiz Fidanlar İstikbalimiz' adı verilen projenin protokolünü imzaladı. İmzalanan protokol kapsamında; haklarında kuma yararına çalışma cezası verilen 100 hükümlü, önümüzdeki şubat ayına kadar 100 bin, 2016 yılı sonuna kadar da 100 bin olmak üzere toplam 200 bin fidan dikecek. Yaklaşık 130 bin dekarlık bir alana ağaç dikimi yapacak olan hükümlüler, ayrıca orman alanlarının arrtırılması amacıyla fidan dikimi, fidan üretimi, orman bakımı ve temizliği, ormanların yangın önleyici maddelerden arındırılması, hatıra ormanı oluşturulması gibi faaliyetlerde görev alacak.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Alacasuluk Mahallesi, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü, turgut reis mahallesi okul caddesi lise sokak, çiğli kipa sinema, güzel sanatlar lisesi öğretmen atama, fotomaç anket, berlin çalışma ve sosyal güvenlik müşavirliği, dap yapı örnek daire, şef garsonluk, hasan kuru pide salonu ereğli, ankaragücü ile ilgili sözler, müjdat gezen şan dersi, elektrik panosu elemanları, kurtuluş savaşı şarkısı, artvin fen lisesi, ebru şallı karın, gazeteci faruk aksoy,